Nieuwsbrief IVN Amsterdam - Mei 2022
Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief IVN Amsterdam Mei 2022

Beste IVN-ers, beste Amsterdammers,

Graag nodig ik jullie uit voor ons ledenfeestje. We vieren het met een wildpluk excursie in de opvallend wilde stadsnatuur van het Sloterpark op vrijdag 24 juni van 16:00 - 18:00 uur. Johan zorgt voor een drankje en zijn befaamde proeverijtje uit de stadsnatuur. Samen, leren, genieten en de natuur proeven. 

Ik verheug mij erop je op 24 juni om 16:00 uur te zien bij het wild pluk-ledenfeestje!

Iedereen die ook deze komende maanden weer meedoet. Geweldig! Dank je wel. Bijvoorbeeld bij de Regeneratie Manifestatie. Het bosbaden met Diana en Karine, de foto challenge met Ramona, wildplukken met Johan, buiten spelen met Janneke, je balkon of terras laten bloeien met Erik, de rivier expeditie clean-up met Niels, medicinale planten in de Artsenijhof ontdekken met Henk en Mien, de tuinen van westerpark met Iris, de biodiversiteit in de heemtuin met Edit en Ronald en er is nog veel meer te vinden in deze nieuwsbrief. Pak je agenda en trek er lekker op uit. Leer, kom tot rust en bovenal geniet van de Amsterdamse stadsnatuur.

Jacky Wetzels Voorzitter IVN Amsterdam

Agenda

World Environment day
5 juni 2022
Wereld Oceanen Dag
8 juni 2022

Agenda

Open Tuinen West
11 juni 2022
Rainforest Day
22 juni 2022
Nationale Modder Dag
29 juni 2022

IVN Amsterdam leden feestje!

24 juni 2022 15:30-18:00 uur
Zin in een feestje? Op deze langste vrijdagavond van het jaar. Of te wel mid-zomer vrijdag vieren we samen de liefde voor de Amsterdamse stadsnatuur met een heuse wildpluk excursie en een wildpluk proeverij onder leiding van Johan Klein. Daar wil je bij zijn!
Lees verder

World Environment day

5 juni 2022
We vieren dat we op deze aarde mogen leven. De UN riep deze dag uit om een heel decennium lang te werken aan het herstellen (restaureren) van de natuur op onze aarde. Uiteraard doet ook de IVN hier actief aan mee.

Lees verder

Kruidenwandeling in de Artsenijhof

5 juni tussen 14:00-15:30 uur
In de Artsenijhof staan maar liefst 250 soorten medicinale planten en in deze maanden zijn ze op hun best. Waar worden of werden ze voor gebruikt, hoe herken je ze, waar komen ze vandaan, welke werkzame stoffen zitten er in en wanneer worden ze geoogst?

Lees verder

Nationale Buitenspeeldag

8 juni 2022
Tijdens de Buitenspeeldag op 8 juni wordt Nederland één grote speelplek en kunnen kinderen veilig en onbezorgd veilig buitenspelen. Jantje Beton en Nickelodeon roepen jong en oud op om een speelactiviteit in hun buurt te organiseren!

Lees verder

Wereld Oceanen Dag

8 juni 2022
Sta jij weleens stil bij wat de oceanen allemaal voor ons doen? Want dat is niet mis! Op deze dag koesteren we onze oceanen en dragen we een steentje bij aan de toekomst van onze mooie oceanen. Lees wat jij kunt doen!

Lees verder

Open Tuinen West

11 juni 10:00-17:00 uur
Op zaterdag 11 juni 2022 zijn 25 bijzondere tuinen in Amsterdam West voor één dag te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. Tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen: pluktuinen, bloementuinen, natuur-speeltuinen, moestuinen, stiltetuinen en rusttuinen.
Lees verder

IVN Slootjesdagen

12 juni 10:00-16:00 uur
Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes en waterdiertjes tijdens deze Slootjesdag. Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten ga je op zoek naar waterdiertjes in de sloot voor de Koeienweide in het Vondelpark.

Lees verder

Amstelland Dag

12 juni 10:00-18:00 uur
Zondag 12 juni 2022 organiseert Stichting Beschermers Amstelland na twee jaar weer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit waardevolle eeuwenoude natuur- en cultuurhistorische landschap.

Lees verder

Regeneratie Manifestatie

17, 18 en 19 juni 9:00-18:00
Eindelijk is het dan bijna zover, de Regeneratie Manifestatie! IVN doet dit jaar ook mee met workshops, zoals eten uit de natuur met Johan, buiten spelen (niet voor kinderen ;-), energie opladen door je oren te laten 'baden' in de stilte van het bos . Met je camera op pad voor een foto challenge met Ramona, plastic opruimen en schone rivieren expeditie met Niels. Natuurlijk gaan we ook de moestuin in met Naomi en de mensen van stadsboerderij Osdorp.
Lees verder

Speelse ontdekkingstocht

19 juni 10:30-12:30 uur
Ga mee op ontdekkingstocht én ontdek jouw plek en verbinding in het landschap. Ontdek wat het landschap van Nieuw-West jou vertelt, hoe het je voedt én leer anders kijken naar natuur in de stad.

Lees verder

Natuur-en stiltebeleving

19 juni 14:00-15:30 uur
Tijdens deze wandeling wordt je uitgedaagd om het begin van de zomer om je heen aandachtig waar te nemen m.b.v. al je zintuigen. We nemen de tijd om open te staan en ons verbonden te voelen met de natuur.

Lees verder

Rainforest Day

22 juni
Regenwouden, mediterane bossen en ook onze eigen veen en hollandse bosjes zijn allemaal belangrijk. Op 22 juni staan we er bij stil op Rainforest Day
Lees verder

Nationale Modder Dag

29 juni
Schoenen uit en lekker de modder in! Dat kan uiteraard het hele jaar door, maar op 29 juni viert IVN de 10e editie van de ModderDag. En niet alleen in Nederland wordt in de modder gespeeld.

Lees verder

Secret life of Plants

29 juni t/m 9 juli
Een muzikaal en beeldend ritueel over de verbintenis tussen mens en plant.
Met elektronische live-muziek, design en video-art op een unieke locatie
midden in het Amstelpark.

Lees verder

Terugblik ledenactiviteit 21 Mei

Op zaterdag 21 mei was de IVN ledenmiddag. En wat was het heerlijk! Het weer werkte mee en we hebben veel interessante natuur gezien, een fietstocht gemaakt en zijn gezellig naar de boerderij geweest. Een terugblik op een geslaagde dag!

Lees verder

Leden aan het woord: Iris Poels

IVN'er Iris Poels zet zich met veel passie in voor het behoudt van de Lutkemeerpolder. Dit mooie stukje groen mag niet verdwijnen. Lees hier meer over Iris en haar missie

Lees verder

Blog: Zomer! De natuur zoemt...

Waar er in de lente nieuw leven ontstaat is er in de zomer overvloed. De natuur straalt je als de zon tegemoet.Helaas zoemt de natuur niet meer zoals vroeger...

Lees verder

IVN Amsterdam op Instagram

Wist je al dat IVN Amsterdam een hele toffe Instagram heeft? Onder #ivnamsterdam vindt je de laatste nieuwtjes, de leukste natuurweetjes en de mooiste foto's. Mogelijk gemaakt door ons gezellige communicatieteam. Check het snel!

Organisatie IVN Amsterdam

IVN Amsterdam is opgericht in december 1960 en is daarmee een van de oudste regionale afdelingen van het landelijke IVN. IVN staat voor instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.  

IVN Amsterdam is een vrijwilligersvereniging met leden en donateurs. Actieve leden organiseren vanuit verschillende werkgroepen activiteiten voor kinderen, volwassenen en specifieke doelgroepen. Vrijwel ieder weekend organiseren we een of meer natuurexcursies in de stadsnatuur. Geregeld organiseren we cursussen rondom groene thema's. Ook organiseren we verschillende natuurgerichte evenementen, vaak in samenwerking met andere groene partijen in de stad.
 
Leden en donateurs ontvangen de Groenbewuste Amsterdammer (GBA), het afdelingsblad met interviews en achtergrondartikelen. In de activiteitenkalender op deze site staan alle excursies, cursussen en andere activiteiten aangekondigd.

Wil je meehelpen als vrijwilliger bij IVN Amsterdam? Je bent welkom!

Voor vragen en opmerkingen mail webmaster@ivnamsterdam.nl

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres a.falkenreck@chello.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam