Nieuwsbrief IVN Noordoostpolder e.o.
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief IVN Noordoostpolder e.o. Lentenummer Maart 2022

Beste IVN-leden en belangstellenden, hier is de tweede nieuwsbrief van IVN Noordoostpolder e.o. De nieuwsbrief zal in het vervolg uitkomen met de wisseling van de seizoenen. Met deze editie begint de lente en hebben wij nieuws over o.a. een feestelijke ledendag voor alle Flevolandse IVN-leden op 14 mei, nieuwe activiteiten van IVN Noordoostpolder en de metamorfose van het Koekoeksnest, ons honk aan de Sportlaan, dat we delen met De Huttenbouwweek en het Voedselbos. Veel leesplezier!

In deze nieuwsbrief

>   IVN Ledendag Flevoland 2022
>   Actieve leden gezocht!
>   Natuurwandelingen N.O.Polder

>   Help mee op de Floriade
>   Leren met de IVN Academie

>   Verbouwing Koekoeksnest

IVN Ledendag Flevoland op 14 mei

Op zaterdag 14 mei organiseren de Flevolandse afdelingen van IVN een feestelijke ledendag voor alle IVN'ers in Flevoland. Een gezellig en leerzaam uitje met leuke workshops, interessante lezingen en lekker eten uit de natuur. Een uitgelezen dag om elkaar te ontmoeten en samen actief bezig te zijn. Alle Flevolandse IVN'ers zijn welkom en de toegang is gratis! Klik op de aanmeldknop voor meer informatie en om je eenvoudig aan te melden. We hopen je daar te zien!

Meld je aan

Actieve leden gezocht!

Het nieuwe bestuur van IVN Noordoostpolder e.o. staat na de coronacrisis vol enthousiasme in de startblokken. We hebben grootse plannen, maar om nieuwe activiteiten te organiseren voor onze leden en andere doelgroepen, hebben we meer menskracht nodig.

Vind jij het leuk om je samen met anderen in te zetten om kinderen en volwassenen dichterbij de natuur te brengen? En loop jij warm voor één van de onderstaande activiteiten? Meld je dan aan als actief lid!
Je kunt je wekelijks inzetten of één keer per jaar. In alle gevallen zijn we blij met je hulp. Uiteraard word je ingewerkt en begeleid waar dat nodig of gewenst is.

Wij zoeken bijvoorbeeld:

  • Mensen die 1 tot 4 keer per jaar een excursie willen geven over hun favoriete natuurthema.
  • Mensen die 1 tot 4 keer per jaar een groep ouderen een leuke middag willen bezorgen met behulp van onze natuurkoffer.
  • Nieuwe bestuursleden, die willen meedenken over nieuwe activiteiten en deze willen helpen organiseren.

Enthousiast? Stuur een mailtje naar ivnnoordoostpolder@gmail.com. Dan nemen wij contact met je op.

Natuurwandelingen Noordoostpolder

Houd je van wandelen in de natuur en doe je dit graag samen met anderen? Voortaan kan dit bij IVN Noordoostpolder.
Op zondagmiddag 10 april gaan we starten met een maandelijkse kuierwandeling in verschillende natuurgebieden in en rondom de Noordoostpolder. Onderweg besteden we aandacht aan de natuur om ons heen. Verwondering en genieten staan voorop!

We verzamelen 10 april om 14:00 uur in het Koekoeksnest aan de Sportlaan in Emmeloord. We maken een wandeling van ongeveer 3 km door en rond het voedselbos en na afloop drinken we samen koffie of thee met iets lekkers.

Bij voldoende belangstelling wandelen we elke tweede zondagmiddag van de maand. Leden wandelen gratis, niet-leden betalen €2,50 per keer. Uiteraard beslis je zelf wanneer en hoe vaak je meeloopt.

Wil je meedoen met de eerste wandeling? Meld je aan door een mailtje te sturen naar ivnnoordoostpolder@gmail.com. Vermeld ook met hoeveel personen je komt.

Help mee op de Floriade

In april 2022 is het weer zover: de Floriade opent haar poorten een half jaar lang in Almere. Je ontdekt hier oplossingen om onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je kunt genieten van de geuren en kleuren van een variatie aan bloemen en planten. Wil jij het ook beleven, word dan vrijwilliger!

IVN Flevoland neemt op de Floriade groepen leerlingen mee in het leven in en rondom de sloot, kleine inheemse bossen en het bodemdieren-leven. We zijn daarvoor in verschillende weken op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur willen doorgeven aan kinderen.

We zijn in deze weken aanwezig op de Floriade:

Week 20 van 16 – 22 mei
Week 21 van 23 – 29 mei
Week 36 van 5 – 11 september
Week 37 van 12 – 18 september

Lees meer

Leren met de IVN Academie

Wil je meer weten over roofvogels? Wil je natuurvriendelijk tuinieren? Of zou je graag wilde planten leren herkennen? Je leert het allemaal bij de IVN Natuuracademie, een uitgebreide website met workshops, cursussen en lezingen over natuur en duurzaamheid.

Via de landelijke website van IVN krijg je eenvoudig toegang tot een ruim aanbod van online cursussen, webinars en podcasts over heel veel verschillende onderwerpen. Al het aanbod is gratis, je hoeft geen account aan te maken of lid te zijn van IVN.

Ga je liever op pad en wil je mensen ontmoeten? Kies dan uit de vele cursussen, workshops en lezingen die in het hele land worden georganiseerd. Workshops en lezingen zijn vaak gratis. Voor cursussen wordt uiteraard wel een financiele bijdrage gevraagd. Als IVN-lid krijg je meestal korting.

Ontdek de IVN Natuuracademie

Verbouwing Koekoeksnest is klaar

Zoals jullie wellicht al weten, is het IVN-gebouw aan de Sportlaan onlangs grondig verbouwd. Om precies te zijn is het Koekoeksnest, het IVN-gedeelte van het gebouw, geïntegreerd met de Knoest, het Huttenbouw-gedeelte van het gebouw. Het gebouw is uitgerust met een centrale, zeer ruime professioneel ingerichte keuken, centrale toiletten, een hééééél grote multifunctionele ruimte en een vergaderkamer. Ook hebben de medewerkers van het voedselbos onderdak in het gebouw. Zij zijn op dit moment misschien wel de actiefste gebruikers van het pand. Zij hebben o.a. de keuken ontworpen en ingericht, en zijn nog druk bezig met de afwerking. Een echte aanwinst voor ons gebouw dus. De Huttenbouwgroep en de Voedselbosgroep zullen zich in komende nieuwsbrieven aan jullie voorstellen. En uiteraard volgt nog een feestelijke opening waarvoor jullie t.z.t. voor worden uitgenodigd!

Heb jij nieuws?

Deze nieuwsbrief is samengesteld door het bestuur van IVN Noordoostpolder e.o.. Maar we zien graag jullie bijdragen tegemoet! Heb je een mooie foto, een goed verhaal, informatie of gewoon een leuk idee? Laat het ons weten via mail of telefoon. Kilk op de link voor onze contactgegevens. 

Contact

Je bent ingeschreven met het e-mailadres kerssies08@hotmail.com
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Noordoostpolder |
www.ivn.nl/afdeling/noordoostpolder-eo | ivnnoordoostpolder@gmail.com