Blijf nieuwsgierig
Nieuwsbrief online bekijken
Mens en Natuur nieuwsbrief

Beste Ben,

Alles wat buiten groeit en bloeit is een bron van inspiratie, van imposante bomen tot elegante waterdiertjes. Het zorgt ervoor dat mensen van alle leeftijden nieuwsgierig blijven en zich verwonderen over alles dat leeft!

Zoekkaart Slootjesdagen

Wat is het nut van een sloot?

Sloten zijn essentieel voor de biodiversiteit in de natuur. Veel insecten en andere dieren zijn afhankelijk van sloten om te overleven. Ontdek de sloten bij jou in de buurt met deze gratis zoekkaart en ga mee op onderzoek tijdens de IVN Slootjesdagen van 5 juni t/m 11 juni of bezoek één van onze activiteiten.

Dag van het Nationaal Park

Dag van het Nationaal Park 2023

Op 24 mei is het tijd om onze verbinding met de natuur in al haar glorie te vieren tijdens de Dag van het Nationaal Park. Ontdek inspirerende verhalen in de fotoserie 'Voortbouwen op onze wortels'. De verhalen laten zien hoe belangrijk het is om de verbondenheid met de natuur op te zoeken. 

winactie

Win 1 van de 3 boeken

Voor liefhebbers van bloemen, (moes) tuinieren en eetbare natuur om de creatieve mogelijkheden te ontdekken. We mogen drie keer het boek ‘Elke week bloemen op je bord’ weggeven.
Wil jij kans maken?

Leren over de natuur

klokjes

Hoe verspreidt een bloembol zich?

Ook bolgewassen vormen zaden en verspreiden zich daarmee. Je ziet dat heel mooi bij sneeuwklokjes: zij hebben een ‘mierenbroodje’, dat als lekkernij door mieren wordt meegenomen. Zo kunnen vele meters worden afgelegd. Meer leren?

Ode aan de wijngaardslak

Ode aan de wijngaardslak

Typ ‘slakken’ in op Google en je krijgt direct allemaal tips over hoe je ze moet bestrijden. En dat is jammer, want deze slijmerige beestjes zijn erg boeiend. Daarom deze keer een ode aan de grootste slak van Nederland: de wijngaardslak 

Veenmol

IVN Natuurliefhebbers in beeld

Diane van Veen zette een van de grootste insecten van West-Europa op de foto: de veenmol. Wil jij jouw natuurfoto’s ook graag terugzien op onze social kanalen? Deel jouw mooiste foto's met #ivn_natuurliefhebbers

IVN Webwinkel

Het nieuwe moestuinieren

Het nieuwe moestuinieren

Het boek biedt niet alleen talloze praktische insidertips van ‘moestuingoeroe’ Hans van Eekelen, maar ook de nieuwste inzichten rondom het thema ‘eerlijk voedsel’.

Koop nu voor €40,49
Zadenpakket

Zadenpakket 'Bijen en vlinders'

In dit zadenpakket vind je de favoriete bloemen van zowel bijen en vlinders, zoals boekweit, phacelia en gele mosterd. Deze bloemen zitten boordevol stuifmeel en pollen.

Koop nu voor €21,95

Vacatures

Werken bij IVN?

IVN zoekt een nieuwe collega! We zetten ons samen in voor een groene en duurzame wereld, waar mensen in verbinding met de natuur leven. Ben of ken jij een creatieve verhalenverteller?

Bij IVN zijn meer dan 6.000 vrijwilligers actief. Ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt plaatsvindt of wil je vrijwilliger worden? Bekijk alle vrijwilligersvacatures

Nieuws voor Zuid-Holland

Pilot natuurinclusief werken

Er zijn veel manieren om je werkdag te vergroenen. Maar hoe geef je de natuur écht een plek in je werkdag? IVN zoekt twee Zuid-Hollandse organisaties die willen werken aan een vitale en groene werkdag voor alle medewerkers. Meld je aan en doe kosteloos mee dit pilottraject.

Lokaal nieuws ontvangen?

Graag willen we je voorzien van nieuws, activiteiten en routes bij jou in de buurt. Wil jij dat ook, geef dan aan in welke provincie jij woont. Wil je nieuws van een andere provincie, dan kan dat natuurlijk ook. 

Agenda

Nationale Vogelweek
6 t/m 14 mei
IVN Slootjesdagen
5 juni t/m 11 juni

Route in Zuid-Holland

Route in Nederland

Beleef de natuur met IVN en word lid

Wist je dat IVN Natuureducatie het hele jaar door leuke natuuractiviteiten organiseert? Samen met 27.000 leden en vrijwilligers laten we jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vind jij ook dat natuur onderdeel van ons dagelijks leven zou moeten zijn? Voor €25 per jaar steun je het werk van IVN en kun je op veel manieren jouw steentje bijdragen.

Ja, ik word lid!

Je bent ingeschreven met het e-mailadres ben@vriendenvanhetmozartpark.nl.
Wil je andere of geen nieuwsbrieven ontvangen? Wijzig hier je voorkeuren.

Direct uitschrijven

IVN

IVN Natuureducatie
Postbus 20123, 1000 HC Amsterdam