Onderzoek, nieuws en inspirerende voorbeelden
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Minder ziekteverzuim? Meer planten!

Mensen die werken in een ruimte met planten melden zich 20% minder vaak ziek. Planten zorgen voor hogere luchtvochtigheid, meer positiviteit en zien er aantrekkelijk uit. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research.

Wandelen ontstrest mantelzorgers

Mantelzorg is geen keuze. Het overkomt je uit liefde voor iemand die behoefte heeft aan zorg. In Nederland zijn zo’n 4 miljoen van deze helden actief. In dit filmpje zie je wat een speciale mantelzorgwandeling met mensen doet.

Natuur wekt herinneringen tot leven

‘De rollators puilen hier soms uit van het groen,’ vertelt José. Als medewerker welzijn, verzorgt zij de dagbesteding voor ouderen met dementie. ‘In de herfst verzamelen we gekleurde bladeren in het voorjaar plukken we sla en bloemen.’ Lees het interview.

Gezond idee: een dag naar zee

Zeelucht inademen helpt om kanker te bestrijden en het cholesterolgehalte te verlagen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee. De gunstige effecten ontstaan door zeewater dat door golfslag wordt verneveld.

 

Beleef de natuur kalender

Wil je vaker naar buiten in 2019? De Beleef de natuur kalender biedt het hele jaar door inspiratie. Met 84 doe-tips, buitenactiviteiten en natuurweetjes. Dat is goed voor je gezondheid én geluksgevoel. Download de kalender gratis!

Natuur & Gezondheid

Groen is gezond! Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. IVN zet zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen zoals ouderen in verpleeghuizen, toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden. Dit doen we door middel van wetenschappelijk bewezen groene interventies en samenwerking in de zorgbranche.
Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres ahenkemans@groentewerk.nl.
Wil je andere of geen nieuwsbrieven ontvangen? Wijzig hier je voorkeuren.
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
Postbus 20123, 1000 HC Amsterdam