Nieuwe editie
Nieuwsbrief IVN afdeling Zutphen november 2021
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Gelderse Roos

Beste natuurliefhebber,

Natuurnieuws van IVN afdeling Zutphen. Namens het bestuur en vrijwilligers van IVN Zutphen wensen we je veel leesplezier.

Nacht van de nacht

Nacht van de nacht, wat was je mooi! Meer dan 70 ouders met kinderen hebben in het bijna donker (tja, want echt donker is het niet nergens meer) de Gorsselse Heide doorkruist. Door plassen en blubber.
Lees verder

Even voorstellen: Hetty Fokkens

Hetty Fokkens neemt het secretariaat van Inez Weijer over. Zij stelt zich graag even voor:
In november 2020 ben ik samen met mijn man vanuit Veldhoven, waar we meer dan 30 jaar gewoond hebben, verhuisd naar Warnsveld. Als lid van het IVN in Veldhoven ben ik na de schoolgidsencursus actief geworden op scholen en in de scholenwerkgroep. Naderhand heb ik de natuurgidsencursus gedaan en ben zo het cursuswerk in gerold. Al die activiteiten heb ik met heel veel plezier gedaan.
Toen Inez Weijer had aangegeven haar functie neer te willen leggen, heb ik haar laten weten haar taak wel over te willen nemen. Naast de verbouwing van ons huis (in januari krijg ik een echte keuken) en het verkennen
van de omgeving hoop ik de komende tijd niet alleen deze IVN-afdeling en de vele vrijwilligers te leren kennen, maar ook weer te gaan gidsen bij wandelingen.

Wat doet IVN Zutphen?

Ook benieuwd wat IVN Zutphen zoal doet?

Lees het jaarverslag
Herfstwandeling 14 november
Gorsselse Heide 13 - 14 uur
Herfstwandeling 21 november
Gorsselse Heide 13 - 14 uur
Familiewandeling 5 januari
Gorsselse Heide 13- 14 uur
Doorstapwandeling 30 januari
De Zevensprong (Joppe) 11 uur

Vervolg Tiny Forest

IVN Zutphen lid Geon Steenbakkers plantte in maart 2021 zijn Tiny Forest aan. Hij houdt ons met foto’s op de hoogte. Deze foto’s maakte Geon begin oktober 2021. Hij is vooral trots op zijn mulchlaag: “Er is nog steeds geen onkruid!”
Lees verder

Over Zutphen

IVN-afdeling Zutphen betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Zij doet dit door het organiseren van wandelingen en fietstochten, landschapsonderhoud, cursussen en jeugd-activiteiten en door het publiceren van wandel- en fietsroutes. De afdeling heeft zo'n 100 leden en 25 donateurs.

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres lucievanzeijts@gmail.com.
Wil je geen Groene Revolutie mails meer ontvangen,
stuur een e-mail naar groenerevolutie@ivn.nl

IVN

IVN Natuureducatie
Plantage Middenlaan 2C, 1018 DD Amsterdam