Nieuwsbrief IVN Amsterdam - September 2022
Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief IVN Amsterdam Oktober 2022

Beste leden van IVN Amsterdam,

Op de foto zie je de Amsterdamse Waterleidingduinen, een stuk Amsterdams grondgebied. IVN natuurgids Edith Otten nam ons mee op Wildsafari. Deze nieuwsbrief staat vol met nog veel meer tips om dichtbij huis en in je eigen stad de natuur te beleven. Vergeet niet het fotoverslag van de Darwintuin te bekijken. Wat een buitenaardse kleuren! Ik ben benieuwd wat jij de komende maanden weer gaat ontdekken.

Namens het communicatieteam, Jacky Wetzels voorzitter IVN Amsterdam 

Agenda

Nationale Klimaatweek
31 oktober t/m 6 november 2022
Roots Natuurfoto tentoonstelling
20 oktober t/m 20 november 2022
Natuurwerkdag
4 en 5 november 2022

Agenda

Herfstvakantie
De beste tips
IVN Plantmaand
1 t/m 31 november 2022
Rondleiding cycadeeën
26 en 27 november 2022

IVN Plantmaand

November 2022
Wist jij dat niet de lente maar de herfst de beste tijd is om vaste planten, struiken en bollen in de tuin te zetten? Je geef ze als het ware een voorsprongetje.
Lees verder

Wandeling in het Flevopark

29 oktober 2022
Het Flevopark ligt in Amsterdam-Oost. Het is een bijzonder park met een diversiteit aan natuur. Samen met Gert gaan we ontdekken hoe de natuur veranderd in de herfst. Als je samen de natuur in gaat, leer en beleef je meer.

Lees verder

Nationale Klimaatweek

31 oktober t/m 6 november 2022
Duurzaam leven is belangrijk om onze natuur te beschermen, bewuster te leven en geld en energie te besparen. Tijdens de klimaatweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Doe mee met het Klimaatspel!

4 november 2022
Met je medespelers leer je op een creatieve manier over klimaatverandering en ga je met elkaar in gesprek over mogelijke oplossingen en acties om het tij te keren. Het spel is volledig gebaseerd op de feiten uit de IPCC rapporten en wordt gefaciliteerd door IVN-lid Merel van Meerkerk.

Lees verder

Herfstvakantie

Oktober 2022
Je hoeft Nederland of zelfs je eigen stad of dorp niet uit om van de natuur te genieten. Op deze website vind je de activiteiten in onze eigen stad die IVN Amsterdam organiseert. Loop eens een park in en laat je verrassen door de natuur.

Lees verder

Roots Natuurfoto tentoonstelling

22 oktober t/m 20 november 2022
Natuurmagazine Roots organiseert jaarlijks de Roots Natuurfotowedstrijd. Ook dit jaar werden er duizenden foto’s ingezonden in de verschillende categorieën: Vogels, Overige dieren, Plantenrijk, Landschap, Insecten, Art of Nature.

Lees verder

Wildsafari Duinen

30 oktober en 6 november 2022
De Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD) is een prachtig gebied waar je heerlijk avontuurlijk off track kunt struinen. Tijdens onze wandeling zien we ongetwijfeld prachtige dieren; vele herten, kleurrijke vogels en inheemse planten en bomen.

Lees verder

Natuurwerkdag

4 en 5 november 2022
Veel mensen willen graag actief iets doen voor de natuur. Maar het kan lastig zijn om uit te zoeken wat je precies wilt en waar te beginnen. De Natuurwerkdag is een prima kans om mee te helpen en vrijwillig allerlei klussen in de natuur te doen.

Lees verder

Herfstwandeling Beatrixpark

6 november 2022
Op deze wandeling wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de bijzondere en zeldzame bomen die in het Beatrixpark in Amsterdam staan.Er is o.a. een grote collectie eiken.


Lees verder

Foto impressie bloementuin van Darwin

Fotograferen in de herfst
Op zaterdag 15 oktober heeft natuurfotograaf Ramona een fotowandeling georganiseerd in de bloementuin van Darwin. Doel was om te laten zien dat natuurfotografie in een bloementuin niet alleen in de zomer leuk is, maar dat er in de herfst ook meer dan genoeg te zien is.
Lees verder

Wandeling Natuurpark Vrije Geer

12 november 2022
Wandel mee met Gert Snoei en Ineke Deckers en ontdek wat de komst van de winter betekent voor de planten, vogels en andere dieren in de Vrije Geer. Door de natuur samen te ontdekken en je belevenissen met elkaar te delen, ontdek je meer.

Lees verder

De boden leeft!

26 november 2022
Ook in de herfst is er genoeg te zien en kunnen we genieten van mooie herfstkleuren. Laat je gidsen en beleef de natuur van het moment. Het is altijd net even anders dan je zou verwachten.

Lees verder

Groen Bewuste Amsterdammer: Herfst

Lees het nieuwste editie van ons ledenmagazine
Ons ledenmagazine ligt weer bij je op de mat, en hier kun je het herfst nummer digitaal lezen. Ontdekt de Lutkemeerpolder, true price en nog veel meer natuur in Amsterdam.
Lees verder

Rondleiding cycadeeën

26 en 27 november 2022
De Hortus heeft een bijzondere collectie cycadeeën met unieke exemplaren. Lange tijd bepaalden cycadeeën het beeld op aarde. Ontdek deze bijzondere collectie tijdens deze rondleiding en geniet van de Hortus Botanicus in herfst kleuren.

Lees verder

Onderzoek microplastics

Start november/december
De Universiteit van Amsterdam heeft een nieuw project gelanceerd om beter te begrijpen hoeveel microplastics in het milieu terechtkomen door het wassen van kledij. Jij kunt meehelpen met hun onderzoek. Lees verder voor meer informatie.

Lees verder

Terugblik Ledenactiviteit: wildsafari burlende herten

22 oktober 2022
Op zaterdag 22 oktober was er weer een ledenuitje. Deze keer zijn we op wildsafari geweest in de Amsterdamse waterleidingduinen. Het was een heerlijke herfstdag met veel mooie natuurbelevenissen. Kijk en geniet mee.
Lees verder

Gezocht! Communicatietalent

Draai jij je hand niet om voor het maken van een nieuwsbrief? Ben jij handig met website, instagram en facebook? Heb je wekelijks minimaal 2 uur beschikbaar voor ten minste een jaar en vind je het leuk om je in te zetten voor de natuur en als vrijwilliger onderdeel uit te maken van het IVN Amsterdam communicatie team en elkaar te versterken en regelmatig met elkaar spreken?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Bel met Jacky 06-38545019
Lees verder

Organisatie IVN Amsterdam

IVN Amsterdam is opgericht in december 1960 en is daarmee een van de oudste regionale afdelingen van het landelijke IVN. IVN staat voor instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.  

IVN Amsterdam is een vrijwilligersvereniging met leden en donateurs. Actieve leden organiseren vanuit verschillende werkgroepen activiteiten voor kinderen, volwassenen en specifieke doelgroepen. Vrijwel ieder weekend organiseren we een of meer natuurexcursies in de stadsnatuur. Geregeld organiseren we cursussen rondom groene thema's. Ook organiseren we verschillende natuurgerichte evenementen, vaak in samenwerking met andere groene partijen in de stad.
 
Leden en donateurs ontvangen de Groenbewuste Amsterdammer (GBA), het afdelingsblad met interviews en achtergrondartikelen. In de activiteitenkalender op deze site staan alle excursies, cursussen en andere activiteiten aangekondigd.

Wil je meehelpen als vrijwilliger bij IVN Amsterdam? Je bent welkom!

Voor vragen en opmerkingen mail webmaster@ivnamsterdam.nl

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres a.falkenreck@chello.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam