Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

We zoeken ( nog steeds) helpende handen

Lid van de redactie van de Groene Gids

De redactie van de Groene Gids is met grote spoed op zoek naar ondersteuning. Wegens omstandigheden is de bezetting zeer minimaal en wordt het samenstellen van de Gids steeds lastiger. Wil jij dat de Groene Gids ieder kwartaal blijft verschijnen, meld je dan bij de redactie: redactie.gg@gmail.com Het kost je niet heel veel tijd, ca 5 uur per 3 maanden en het samenstellen van zo’n mooi blad levert je heel veel plezier op.

Voorzitter
Vind je het leuk om samen met anderen de koers van IVN Ede te bepalen? En daarmee te zorgen dat de grootste natuureducatie organisatie nog meer aan het overbrengen van de kennis der natuur kan bijdragen.

Penningmeester
Samen met de andere bestuursleden geef je richting aan IVN Ede waarbij jouw specialiteit is het bewaken van de financiën en het ledenbestand.

Begeleider Jeugdclub de Bosvriendjes
Samen met de andere begeleiders organiseer je natuurmiddagen voor kinderen van 8-12 jaar. De middagen zijn 9x per jaar op woensdagmiddag.

Schoolgids
Een schoolgids is een vrijwilliger die met een groepje basisschoolleerlingen onder schooltijd de natuur onderzoekt. Schoolgidsen verzorgen excursies voor basisscholen in de gemeente Ede.


Lees verder

Jaarlijks uitje

 Het jaarlijks ledenuitje van IVN Ede is dit jaar op zaterdag 17 september 2022. Save the date! Nadere informatie volgt.

Lezing letterzetter

Op 8 maart heeft maartje Klapwijk een online lezing gegeven over de letterzetter. Je kunt deze lezing terugkijken via onderstaande link.
Lees verder

Lezing: De ‘Ommuurde Tuin’ in het Renkums Beekdal Woensdag 6 april 2022

Rhea rekker en Lambert van Gils werken al jaren als vrijwilliger in de Ommuurde Tuin van het Landgoed Oranje Nassau’s Oord. Tijdens de lezing vertellen zij over de rijke geschiedenis van deze tuin, die in de afgelopen decennia onder leiding van Esther Kuiler is omgetoverd van een in verval geraakte moestuin tot een fraaie biologische kwekerij met meer dan 400 verschillende groenten.Lees verder

Oproep voor medewerking en braakballen

Wie zou mee willen helpen aan de “DIERENDAG” op 10 augustus en wie heeft braakballen om uit te pluizen?

Dit jaar bestaat Kinderdorp Bennekom 50 jaar. Om dit groots te kunnen vieren, is er een commissie in het leven geroepen. Iedere dag van de Kinderdorpweek heeft een speciaal thema gekregen. Woensdag 10 augustus 2022 heeft het thema "Dieren" gekregen.Een week lang zijn kinderen van 6/12 jaar van 9.00 - 16.00 uur welkom op het Kinderdorp terrein aan de Achterstraat in Bennekom, met het thema; "Niets moet en bijna alles mag". Er is onder andere een podium, maar speciaal voor het jubileum zijn er ook wisseltenten voor bijzondere activiteiten.

IVN Ede is gevraagd om mee te werken op de Dierendag. Het braakballen pluizen en droog waterbeestjes vangen is steeds weer een succes. Maar ook iets nieuws als sporen zoeken of een andere leuke activiteit over dieren is mogelijk. Ook het podium kan gebruikt worden. Wie zou mee willen helpen aan de “DIERENDAG” op 10 augustus en wie heeft braakballen om uit te pluizen?

Meld je zo spoedig mogelijk bij mij aan. De medewerking van IVN Ede kan alleen als er voldoende mensen zijn. De braakballen wil ik ook nog bij andere activiteiten gebruiken.

Joke Veltkamp gewoonjokev@gmail.com

Voedselboswachters gezocht in gemeente Ede

IVN Het Groene Wiel gaat komend najaar in Ede 5 IVN Voedselbosjes aanleggen bij scholen!

We zoeken hiervoor mensen die ‘Voedselboswachter’ willen worden van een Voedselbosje bij een van de scholen. Het kan ook een duo zijn, bijvoorbeeld een IVN’er samen met een leerkracht.  Je kunt je anmelden bij Eveline van Oudbroekhuizen <e.van.oudbroekhuizen@ivn.nl>

Lees verder

Agenda

April Vogelzangexcursie Bennekomse Bos en heitje
Zaterdag 9 april 6.00 u. vanaf slagboom aan het eind van de Hullenberglaan in Bennekom
Vogelzangexcursie in de Sysselt
Zaterdag 16 april 6.00 u. vanaf parkeerplaats vanaf de parkeerplaats aan de Nieuwe Kazernelaan in Ede

Agenda

Vroege vogels en wild kijken in het Deelerwoud
Zaterdag 23 april 2022 6.30 Parkeerplaats Natuurmonumenten tegenover Museum vliegbasis Deelen aan de weg Hoenderloo-Schaarsbergen
Vogelzangexcursie Doesburgerbuurt
Zaterdag 30 april 2022 5.00 uur vanaf de carpoolplaats N224/ A30 (tegenover Kernhem) in Ede

IVN Ede

IVN Ede is een natuurvereniging met als hoofdtaak natuureducatie. Door middel van excursies, cursussen en informatiebijeenkomsten, wil IVN Ede volwassenen en kinderen bewust maken van de waarde maar ook de schoonheid van de natuur. De vereniging bestaat uit actieve thematische werkgroepen met elk hun eigen aandachtsgebied.

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Ede
Diedenweg 96, 6717 KV Ede
info@ivn-ede.nl / www.ivn.nl/afdeling/ivn-ede