Nieuwsbrief IVN Amsterdam - Februari 2022
Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief Februari 2022

Beste leden van IVN Amsterdam,

Ga mee de Amsterdamse natuur in! Steeds meer IVN-ers worden actief en delen hun kennis en passie in onze Amsterdamse stadsnatuur. Ontdek een stukje oer-natuur in de Vrije Geer met Ineke en Arend, wandel over de wallen op zoek naar groen met Iris en Janneke en zet de Algemene Leden Vergadering van 3 april alvast in je agenda! Lees meer over de Instagram Nature Challenge.

In deze nieuwsbrief en op de homepage van IVN Amsterdam vind je activiteiten van oude bekenden en nieuwe leden.

Ik zie je buiten,

Jacky Wetzels (Voorzitter IVN Amsterdam)

Instagram Nature Challenge

Ben jij tussen de 17 en 27 doe dan mee aan deze interactieve ontdekkingstocht door de Hortus. Maak je leukste, grappigste of creatiefste natuur selfie. Lees meer en meld je aan.

Lees verder

Agenda

NLdoet
11 & 12 maart 2022
Global Recycling Day
18 maart 2022
Landelijke Opschoondag
19 maart 2022
Start Lente
20 maart 2022

Wandeling in Natuurpark Vrij Geer

Loop mee op zaterdag 5 maart met Ineke Deckers door de Vrije Geer en laat je verrassen door dit overgebleven stukje veenweide in Nieuw-West. Merk jij aan de planten en dieren dat de lente eraan komt?

Lees verder

Pak je koptelefoon en luister naar het verhaal over stadswildernis De Bretten

Ga mee op ontdekkingsreis met het gratis luisterverhaal: “De Bretten: het best bewaarde geheim van Amsterdam”. Luister naar de avonturen van de jonge Dries in de laatste stadswildernis van Amsterdam en laat je betoveren door de ongelooflijke dingen die hij en zijn opa tegenkomen in De Bretten.

Lees verder

Wandeling: Op zoek naar groen in het Green Light District

IVN’ers Iris en Janneke gaan 5 maart op zoek naar de biodiversiteit in het meest versteende én oudste stukje van Amsterdam: De Wallen. Onderweg worden alle details - soort, tijdstip, locatie, weer etc - genoteerd én gefotografeerd. En jij kan mee helpen door zoveel mogelijk “groen” tussen de stoeptegels in kaart te brengen.

Lees verder

Rondleiding door kunst en cultuurtuin Frankendael

In de Artsenijhof staan maar liefst 250 soorten medicinale planten en in deze maanden zijn ze op hun best. Waar worden of werden ze voor gebruikt, hoe herken je ze, waar komen ze vandaan, welke werkzame stoffen zitten er in en wanneer worden ze geoogst?

Lees verder

Wat groeit en bloeit daar in het Amstelpark?

Het is weer bijna lente! De natuur ontwaakt én komt weer tot leven. Ben jij tussen de 6-12 jaar en wil jij meer weten het groeien en bloeien in het Amstelpark? Ga dan 13 maart mee op ontdekkingstocht!

Lees verder

Rondleiding door kunst en cultuurtuin Frankendael

Het park Frankendaal is de ‘kunst‐ en cultuurtuin’ van de Watergraafsmeer. Een park met bijzondere cultuurhistorische, ecologische en botanische elementen omgeven door prachtige waterpartijen en bereikbaar door elegante voetgangersbruggen.

Ga 19 Februari mee op de rondleiding.

Lees verder

Wandeling in het Westerpark

Laat je gidsen en beleef de natuur van het moment, het is altijd net even anders dan je zou verwachten. Houd daarbij vragen, opmerkingen en ervaringen niet voor je, samen weet je meer, zie je meer en ontdek je meer.

Meld je snel aan voor deze leuke wandeling op 26 maart.

Lees verder

Deze nieuwsbrief is opgesteld door het communicatieteam van IVN Natuur in Amsterdam. Janneke Hoogstraaten en Jan Grimminck doen de eindredactie en webredactie. Liselot Baarsma is ict/webmaster. Anna-Carla en Ramona Falkenreck focussen op de fotografie, FB en Instagram. Jacky is de teamleider. Je kunt ons bereiken via webmaster@ivnamsterdam.nl of via de knop op de homepage.

Organisatie IVN Amsterdam

Voor vragen en opmerkingen mail webmaster@ivnamsterdam.nl

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres a.falkenreck@chello.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureductie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam