Verwonder je over de natuur
Nieuwsbrief online bekijken

Beste natuurliefhebber,

Neem jij de tijd als je buiten bent? Bestudeer planten en dieren van dichtbij, zowel in het water als op het droge. Klein leven is fascinerend!

Prettige samenloop

Onder de noemer 'Gezond Natuur Wandelen' wandelen mensen elke week groepsgewijs door heel Nederland. Om fit te blijven, om iets over de natuur op te steken, maar vooral voor de gezelligheid. Bijvoorbeeld in Leeuwarden met vrijwillger Piet Jellema. Lees je mee?

Slootjesdagen

IVN Slootjesdagen

We gaan weer op watersafari! Tot en met 16 juni organiseren we door heel Nederland leuke slootjesactiviteiten voor jong en oud. Ga met een IVN-Natuurgids op zoek naar de gekste waterdiertjes en leer meer over de wereld in en rond de sloot. Zoek een activiteit in jouw buurt

Leren over de natuur

Last van slakken?

Vogels, zoals merels, lijsters en koolmezen, maar ook egels, kikkers en padden zijn gek op slakken. Met een paar simpele acties maak je jouw tuin aantrekkelijk voor natuurlijke slakkenbestrijders.
Bekijk onze tips

Natuurvraag: Slang zal je leven

Gerald Kersjes, IVN Barneveld, vraagt zich af: ‘Waarom worden adders maar rond de 10 jaar en ringslangen rond de 20 jaar? Komt dit omdat adders gif produceren en dat meer energie kost? Of vindt er meer predatie plaats?’ Lees het antwoord

Winactie: Handboek vogels van Nederland

Dit handboek vertelt je meer over het leefgebied, de verspreiding, de trek, de trends en de gevoeligheden van de vogelsoorten die in Nederland te zien zijn. Wil jij kans maken op een van de 3 boeken?

Geldprijs voor duurzaam initiatief

Maak jij insectenhotels voor de buurt? Of ken je iemand die de wijk zwerfafvalvrij maakt? Geef jezelf of een ander op voor de ASN Gouden Eekhoorn Awards, dé awards voor duurzame initiatieven die bijdragen aan een betere wereld.  

IVN Natuurliefhebbers in beeld

Deze boommarter kwam gezellig langs in Hoogersmilde, gefotografeerd door Claudette. Wil jij jouw natuurfoto’s ook graag terugzien op onze social kanalen? Deel jouw mooiste foto's op Instagram met de hashtag #ivn_natuurliefhebbers

Op zoek naar nieuwe collega's

IVN Natuureducatie is een dynamische organisatie waar samen met bevlogen, ambitieuze collega’s wordt gebouwd aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur. Ben of ken jij onze nieuwe collega?

IVN Webwinkel

Zomeropruiming in de IVN Webwinkel!

We hebben de zomer in onze bol, en dat betekent opruimen! Van 1 tot en met 30 juni profiteer je van kortingen tot wel 70%. En als IVN-lid profiteer je van nog eens 10% extra korting met de kortingscode: IVN-LID-1202

Let op: artikelen in de opruiming kunnen niet geruild of geretourneerd worden, en op = op. Deze producten verdwijnen uit ons assortiment (en zijn dan niet meer zichtbaar op de website). 

Terrariumbak

Handig om te observeren hoe kleine dieren zich gedragen, zowel in het water als op het droge! De terrarium- en aqurariumbak heeft een inhoud van 8 liter. 

Koop nu voor €9,38

Two Way Viewer

Bekijk beestjes en (natuurlijke) materialen gedetailleerd van twee kanten. Leuke loep voor kinderen om om insecten of planten te leren herkennen en determineren.

Koop nu voor €3,98

Nieuws voor Zuid-Holland

Nature Impact Days

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud? Kom dan naar de Nature Impact Days op 15 juni 2024! Doe mee aan creatieve, leerzame en leuke groene klussen in de buitenlucht. Bijvoorbeeld in Den Haag, Vlaardingen, Poortugaal en Benthuizen. Bekijk alle activiteiten en meld je aan

Lokaal nieuws ontvangen?

Graag willen we je voorzien van nieuws, activiteiten en routes bij jou in de buurt. Wil jij dat ook, geef dan aan in welke provincie jij woont. Wil je nieuws van een andere provincie, dan kan dat natuurlijk ook. 

Agenda

Slootjesdagen
10 t/m 16 juni

Activiteit in Zuid-Holland

Activiteit in Nederland

Beleef de natuur met IVN en word lid

Wist je dat IVN Natuureducatie het hele jaar door leuke natuuractiviteiten organiseert? Samen met ruim 30.000 leden en vrijwilligers laten we jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vind jij ook dat natuur onderdeel van ons dagelijks leven zou moeten zijn? Voor €25 per jaar steun je het werk van IVN en kun je op veel manieren jouw steentje bijdragen.

Ja, ik word lid!

Je bent ingeschreven met het e-mailadres info@mecoegstgeest.nl.
Wil je andere of geen nieuwsbrieven ontvangen? Wijzig hier je voorkeuren.

Direct uitschrijven

IVN

IVN Natuureducatie
Postbus 20123, 1000 HC Amsterdam