Nieuwsbrief IVN Amsterdam - Maart 2022
Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief Maart 2022

Beste leden van IVN Amsterdam,

In deze nieuwsbrief vind je weer leuke IVN Amsterdam natuuractiviteiten in maart en april. Vergeet niet 3 april vrij te houden voor de Algemene Leden Vergadering met veel ruimte voor interactie. We gaan samen de natuur in en aansluitend struinen door de moestuin en het tiny forest. Ook gaan we op zoek naar de eigenwijze kip en kopen we rode lupines en andere plantjes bij Antonio van Stadsboerderij Osdorp.

Op de foto hierboven zie je: IVN-ers Arend en natuurfotograaf Ramona met drie fantastische deelneemsters. Ze deden mee aan de Instagram Foto Challenge, een samenwerking van Hortus en IVN. De fotochallenge smaakt naar meer en is voor herhaling vatbaar! Oftewel, volop kans om mee te gaan. 

Jacky (voorzitter IVN Amsterdam) namens het communicatieteam

Terugblik: Instagram foto challenge

Op woensdag 23 februari was het eindelijk tijd voor onze eerste Instagram foto challenge. Een activiteit voor jongeren waarbij je al fotograferend de natuur ontdekt aan de hand van verschillende chalenges. Hieronder een verslag van deze heerlijke dag. Met dank aan de Hortus Botanicus.

Lees verder

Terugblik: luisterverhaal De Bretten

Op zaterdag 12 maart heeft IVN Amsterdam een natuurbelevinstocht georganiseerd naar aanleiding van het luisterverhaal "Het best bewaarde geheim van Amsterdam". Een supertof en betoverend luisterverhaal voor kinderen (én volwassenen) waarin de jonge Dries ons vertelt over de ongelooflijke dingen die hij en zijn opa tegenkomen in De Bretten.

Lees verder

Agenda

Regeneratie Top
17, 18 en 19 juni 2022

Natuurlijk Tuinieren wandeling

26 maart tussem 11:00-12:30 uur
Natuurlijk tuinieren wandeling in de heerlijke Tuinen van Westerpark ontdekken! Gifvrij moestuinieren in deze heerlijke groene stadsoase in West.

Lees verder

Lente en Stinzen excursie

2 april tussen 11:00-12:30 uur
Stinsenplanten zijn planten die van nature voorkomen in zuidelijk Europa, en in vorig eeuwen naar Nederland gehaald zijn om landerijen op te fleuren en dus ook in de Heemtuin!

Lees verder

Natuur in de stad

Leden aan het woord: In dit Facebook filmpje geeft IVN-er Johan Kleijn zijn visie op natuur in de stad.
Lees verder

Bomenwandeling Beatrixpark

3 april tussen 14:00-15:30 uur
De lente is nu in volle gang. De knoppen zijn goed aan het uitlopen en er verschijnen steeds meer bloemen en blaadjes. Op deze wandeling gaan we ontdekken wat hiervan in het park gaande is.

Lees verder

Algemene Leden Vergadering IVN Amsterdam

3 april tussen 14:00-17:00 uur
Op zondag 3 april houden we onze Algemene leden vergadering bij Stadsboerderij Osdorp. Kom meepraten en samen de tuin ontdekken.
Aansluitend is er een gezellige borrel.
Lees verder

Nationale Buitenlesdag

5 april
Het aftellen is begonnen, de
Nationale Buitenlesdag komt er weer aan! Op 5 april vieren Jantje Beton en IVN dat steeds meer kinderen onder schooltijd bewegen en buiten komen.

Lees verder

Wandel op je werk dag

7 april
Wandelen is gezond! Op 7 april is er een landelijke actiedag om mensen te stimuleren om naar en op hun werk te wandelen. Het liefst natuurlijk lekker in de natuur.  Doe jij ook mee ?

Lees verder

Dag van de Aarde

22 april
Op 22 april is het weer Earth Day. Een dag waarop we stilstaan bij onze prachitge planeet en hoe we deze kunnen behouden. Dit jaat is het thema "Invest in our planet"
Lees verder

NGO 2022/2023 is begonnen!

Een verslag van onze eigen Janneke over haar avonturen als deelnemer aan eerste weekend van de Natuurgidsenopleiding (NGO)  2022/2023 van de afdelingen IVN Amsterdam, Amstelveen en 't Twiske.

Lees verder

Oproep voor vrijwilligers!

Het tuinteam van Tolhuistuin in Amsterdam Noord werkt vrijdagochtenden onder begeleiding van de tuinman aan de prachtige, idyllische tuin. Ervaring is geen vereiste, liefde voor de natuur wel.

Lees verder

Aankondiging Regeneratie Top 17, 18 en 19 juni

IVN Amsterdam doet op 17, 18 en 19 juni weer mee aan de Regeneratie Top. Met inspiratie - vaardigheden, ontmoetingen en tips om zelf een bijdrage te leveren aan natuurherstel. Deze natuurdagen zit boordevol workshops, panels, werksessies, excursies en netwerkmomenten. Doe jij mee?
Lees verder

Natuur- en stiltebeleving Ruige Riet

8 april tussen 16:30-18:00 uur
Tijdens deze wandeling wordt je uitgedaagd om het voorjaar om je heen aandachtig waar te nemen m.b.v. al je zintuigen. We nemen de tijd om open te staan en ons verbonden te voelen met de natuur en haar verschijningsvormen. We starten en eindigen met een paar energie-oefeningen uit het oude China. Laat je verrassen deze zondagmiddag!

Lees verder

Instagram Foto Challenge

13 april tussen 13:30-15:00 uur
Zoals je hebt kunnen lezen was de Instagram nature challenge van 23 februari een groot succes. De volgende challenge staat alweer voor de deur. Op woensdag 13 april gaan we met een groep jongeren uit Eritrea de Hortus in om de tuin te verkennen en toffe foto’s te maken van al het moois dat we tegenkomen.

Lees verder

Oproep voor leden: Doe mee!

Omdat we een vereniging zijn voor en door leden willen we graag jullie inzet vragen om mee te doen. Want we delen immers allemaal graag onze natuurkennis en passie. Hoe meer leden helpen, hoe meer mensen we kunnen bereiken. Het aantal leden dat z'n natuur kennis of passie deelt is namelijk nog beperkt.

Wil jij je kennis en passie over de natuur met anderen delen en andere Amsterdammers enthousiast maken voor de Amsterdamse stadsnatuur? Ben je al een ervaren Amsterdamse IVN natuurgids en heb je leuke plannen geef ze dan door. Heb je nog wat inspiratie nodig of wil je even overleggen. Er is van alles te doen binnen onze vereniging dus als jij het leuk vindt met anderen samen te werken en je een dosis enthousiasme en plezier hebt dan horen we graag van je! Het hoeft ook zeker niet alleen een wandeling te zijn, heb je een ander idee? Leuk! Neem vooral contact met ons op en dan kijken we graag samen om iets leuks te plannen.

Je kunt ons bereiken via webmaster@ivnamsterdam.nl of via de knop op de homepage.

Organisatie IVN Amsterdam

Voor vragen en opmerkingen mail webmaster@ivnamsterdam.nl

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres a.falkenreck@chello.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam