Nieuwsbrief IVN Noordoostpolder e.o.
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief IVN Noordoostpolder e.o. Zomernummer Juni 2022

De zomer is aangebroken en het is dus weer hoog tijd voor een nieuwsbrief van IVN Noordoostpolder. Wij hebben achter de schermen niet stilgezeten, maar het is dit voorjaar nog niet gelukt om concrete activiteiten op te zetten. Binnenkort hebben we meer voor jullie in petto, om te beginnen met een fotosafari in het Emmelerbos op 14 augustus, waarover meer in dit nummer. Verder zijn we van de partij bij de Huttenbouwweek. En na de zomervakantie kunnen jullie o.a. interessante lezingen verwachten en actieve themawandelingen in de natuur. 
Daarvoor hebben wij wél hulp van onze leden nodig. Daarom in deze nieuwsbrief een hernieuwde oproep aan alle leden om een actieve bijdrage te leveren aan onze vereniging.
Helaas hebben we onlangs afscheid moeten nemen van een van de bestuursleden van IVN Noordoostpolder. Olaf Persoon is verhuisd naar buiten de Noordoostpolder en is daarom met zijn werkzaamheden gestopt. Bedankt Olaf, voor al je inzet!

In deze nieuwsbrief

>   Terugblik IVN Ledendag
>   14 aug: Fotosafari Emmelerbos
>   Meld je aan als vrijwilliger!
>   Buitenspeeldag Marknesse

>   Een minibos in je tuin

Terugblik IVN Ledendag Flevoland

Rond de 40 leden kwamen op 14 mei naar IVN Zeewolde voor de 'IVN in Flevolanddag'. Hier konden IVN'ers elkaar ontmoeten en een leuke, informatieve dag beleven.
Het was heerlijk toeven op de prachtige locatie van IVN Zeewolde die, met een educatief ingericht gebouw en o.a. een doolhof en een grote kruidentuin, veel wegheeft van een bezoekerscentrum.
Lees verder

14 aug: Fotosafari Emmelerbos

Voor wie op 14 augustus niet op vakantie is, organiseert IVN Noordoostpolder een fotosafari in de natuur. Een avontuurlijke activiteit, waarbij je ook nog eens je kennis van flora en fauna kunt uitbreiden. 
Tijdens de fotosafari ga je op pad in het ...

Lees verder

Meld je aan als vrijwilliger bij IVN NOP!

Het bestuur van IVN Noordoostpolder bestaat op dit moment uit 3 leden, die het werk voor IVN alle drie combineren met een baan. Om activiteiten te organiseren voor onze leden en belangstellenden hebben we meer menskracht nodig! Daarom een oproep:

Vind jij het leuk om je samen met anderen in te zetten om kinderen en volwassenen dichterbij de natuur te brengen? En loop jij warm voor één van de onderstaande activiteiten? Meld je dan aan als actief lid!

Je kunt je wekelijks inzetten of één keer per jaar. In alle gevallen zijn we blij met je hulp. Uiteraard word je ingewerkt en begeleid waar dat nodig of gewenst is.

Wij zoeken bijvoorbeeld:

  • Mensen die willen helpen met het uitvoeren van activiteiten, voor bijvoorbeeld kinderen of ouderen.
  • Mensen die hun natuurkennis willen delen en/of hand- en spandiensten willen leveren
  • Nieuwe bestuursleden, die willen meedenken over nieuwe activiteiten en deze willen helpen organiseren.

Wil jij jouw steentje bijdragen? Stuur een mailtje naar ivnnoordoostpolder@gmail.com. Dan nemen wij contact met je op.

Buitenspeeldag Marknesse

Door de slechte weersvoorspelling werd de buitenspeeldag van 8 juni op veel plaatsen afgelast, maar niet in Marknesse! Ondanks de regenbuien kwamen er nog zo’n 250 kinderen op af. Door corona was de laatste buitenspeeldag maar liefst drie jaar geleden, dus er waren deze keer extra spannende activiteiten georganiseerd van o.a. het leger en de brandweer.
IVN Noordoostpolder was van de partij met een kraam voor de kinderen, waar alles draaide om het onderzoeken van waterdiertjes uit het nabijgelegen kanaal.
Lees verder

Een minibos in je tuin

Is er in jouw tuin een stuk grond of bestrating waar eigenlijk niet zo veel staat, maar waar je wel iets mee wilt doen? Denk dan eens aan een Tuiny Forest pakket van IVN. Hiermee kun je een inheems minibos aanleggen van 6 m2. De inheemse soorten zijn aangepast aan het klimaat en trekken meer bijen, vlinders, vogels en insecten naar je tuin. Je verfraait met dit minibos dus niet alleen je tuin, maar je versterkt ook de biodiversiteit in je omgeving. Het pakket bestaat uit 5 bomen, 5 heesters, een zakje met 27 soorten inheemse zaden, bodemverbeteraar, een inheemse bomenwaaier en instructie voor het aanplanten en onderhouden van je minibos. Het Tuiny Forest pakket is te bestellen op de website van IVN voor €124,95.

Bestel hier je pakket

Heb jij nieuws?

Deze nieuwsbrief is samengesteld door het bestuur van IVN Noordoostpolder e.o.. Maar we zien graag jullie bijdragen tegemoet! Heb je een mooie foto, een goed verhaal, informatie of gewoon een leuk idee? Laat het ons weten via mail of telefoon. Kilk op de link voor onze contactgegevens. 

Contact

Je bent ingeschreven met het e-mailadres pienk@live.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Noordoostpolder |
www.ivn.nl/afdeling/noordoostpolder-eo | ivnnoordoostpolder@gmail.com