Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Mededelingen

 • Nieuwsbrief 
  Na bijna 8 jaar de digitale nieuwsbrief van IVN Ede te hebben verzorgd, wil Jeltje Zeelenberg daar mee stoppen. We zoeken dus een opvolger voor haar per 1 januari 2023. Voor informatie kun je contact opnemen met Jeltje Zeelenberg, ravezeel@online.nl 
 • Onze website

  IVN landelijk is achter de schermen al even bezig met de bouw van een nieuwe website voor de afdelingen. Deze zou eerst in november worden gelanceerd, maar dit is uitgesteld tot januari 2023. Het nodige zal direct herkenbaar zijn, zoals het logo en de kleur groen. De nieuwe website beschikt in grote lijn over dezelfde pagina's. En er zullen ook weer Activiteiten en Nieuwsitems geplaatst worden, net als op de 'oude' website.

  Zodra de nieuwe website actief is, kan iedereen die een Activiteit organiseert, de tekst en afbeeldingen eraan voorafgaand aan de webmaster sturen. Goed om nu vast te noteren dat je info stuurt naar webmasterivnede@gmail.com. Stuur de afbeeldingen los mee buiten de tekst (in Word) om. Meld waar je de foto's wilt hebben in de tekst. Geef de precieze locatie en tijdstippen aan. Je tekst voor de activiteit hoeft niet lang te zijn maar probeer er wel een goedlopend verhaal van te maken. Daarmee wordt je activiteit echt aantrekkelijker voor de lezer.
 • Nieuwe penningmeester

  Het bestuur is zeer verheugd te kunnen melden dat er een nieuwe penningmeester is. Michiel Sytsma zal deze rol op zich nemen, als extern adviseur. Hij is daardoor geen lid van het bestuur maar heeft wel alle machtigingen om de taken uit te voeren. Michiel volgt Henk Schuijt op die we vanaf hier nogmaals hartelijk bedanken voor de wijze waarop hij het penningmeesterschap heeft vervuld. En Michiel wensen we heel veel succes!

 • Verhoging contributie voor leden en huisgenootleden
  Per 1 januari 2023 wordt de contributie voor leden en huisgenootleden van IVN Ede verhoogd. De leden hebben hiermee ingestemd op de laatste Algemene Ledenvergadering, gehouden op 9 juni 2022. Met deze verhoging volgen we het landelijk advies van IVN Nederland. De contributie voor leden gaat naar standaard €25,00 per jaar (was € 24,00). De contributie voor huisgenootleden gaat naar € 12,50 (was € 2,50)

Winter in het Bennekomse Bos

BOS IN DE WINTER SAAI? ZEKER NIET!

De winter lijkt vaak saai: weinig zon, veel regen. Tóch is het leuk om juist dan de natuur in te gaan. Nu de bomen geen blad meer hebben, wordt zichtbaar wat anders verborgen blijft, vogelnesten bijvoorbeeld maar ook het silhouet. Ook sporen zijn beter te zien en vogels trekken in groepen waardoor een kans er een te spotten groter is. Is al het leven in winterrust of niet?

Ga op pad met de IVN gids en ontdek het verborgen leven van het bos!
Van harte welkom op deze wandeling op zaterdag 10 december om 14.00 uur. De start is bij de slagboom aan het einde van de Hullenberglaan in Bennekom. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur. Gids is Arjen Barten (06-27584291) Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede schoenen en warme kleding zijn aan te raden.

Lees verder

Nieuwjaarswandeling zondag 1 januari 2023

Op zondag 1 januari 2020 vindt weer de traditionele Nieuwjaarswandeling plaats, georganiseerd door IVN-Ede.

De twee gidsen die deze wandeling begeleiden, willen liefst niet steeds zelf aan het woord zijn. Het wordt op prijs gesteld wanneer de deelnemers zelf mede invulling geven aan de wandeling. Juist bij de Nieuwjaarswandeling is het een goede gewoonte dat iedereen die iets moois ziet en daar misschien ook nog iets leuks over kan vertellen, dit met de groep deelt. Dat kan variëren van een interessante biologische bespiegeling tot een persoonlijke ervaring van een klein stukje natuurbeleving. Natuurlijk maakt een bezoek aan het Bennekomse Heitje (met de zeer oude Jeneverbesstruiken) deel uit van de boswandeling.

Na afloop van de wandeling wordt iedereen bij het Koepeltje door IVN-Ede getrakteerd op een beker lekker warme chocolademelk.

De wandeling begint om 14.00 uur bij de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan in Bennekom en duurt ongeveer circa twee uur. Deelname is gratis en opgave vooraf is niet nodig. Voor meer informatie kunt u desgewenst contact opnemen met de gidsen: Hans Westendorp (0318-418465) en Jeltje Zeelenberg (0318-413486).


Lees verder

Activiteiten december 2022

Bekijk de activiteiten van de KNNV afdeling Wageningen via onderstaande link.
Lees verder

IVN EDE

 

IVN Ede is een natuurvereniging met als hoofdtaak natuureducatie. Door middel van excursies, cursussen en informatiebijeenkomsten, wil IVN Ede volwassenen en kinderen bewust maken van de waarde maar ook de schoonheid van de natuur. De vereniging bestaat uit actieve thematische werkgroepen met elk hun eigen aandachtsgebied

 

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres tvanekeris17@kpnmail.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Ede
Diedenweg 96, 6717 KV Ede
info@ivn-ede.nl / www.ivn.nl/afdeling/ivn-ede