Vacatures
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Extra nieuwsbrief: Vacatures IVN-Ede

Deze vacaturelijst is al aangekondigd in de nieuwsbrief van begin januari. Daarin werd gemeld dat voor de voortzetting van onze activiteiten en zelfs voor het voortbestaan van de afdeling zeer dringend nieuwe vrijwilligers nodig zijn. Dat geldt op allerlei posities: bestuursleden, coördinatoren, schoolgidsen, enz.  

We vinden het heel hoopgevend dat na die eerste aankondiging al een aantal leden heeft aangegeven iets te willen bijdragen. Maar nog lang niet alle lege of binnenkort leeg komende plaatsen zijn daarmee opgevuld.

In het bestuur, en voor diverse coördinerende taken zijn meer mensen nodig om te kunnen blijven doen waar we als vereniging voor staan: mensen in contact brengen met, en kennis delen over de natuur waar wij met z’n allen zo enthousiast over zijn.

Goed nieuws is dat IVN Ede een bloeiende vereniging is die groeit in aantal leden. Uiteraard heeft niet iedereen even veel tijd/mogelijkheden om voor de vereniging actief te zijn. Maar we doen een dringende oproep op een ieder die wél iets zou kunnen doen. Wanneer taken binnen de vereniging over meerdere mensen worden verdeeld blijft het voor iedereen leuk. Bestuurs- of coördinatorfuncties kunnen bijvoorbeeld prima in een duo-constructie worden gedaan. Ook kunnen er duidelijke termijnen worden afgesproken voor de taken. Hoe meer mensen er opstaan die iets willen bijdragen aan onze vereniging, hoe beter!

Hier onder volgt een overzicht van alle taken waar op dit moment ondersteuning nodig is. Spreekt iets je daarvan aan, als is het maar een deel van de taak, laat het weten!! Contactadres: secretariaativnede@gmail.com

Vacatures bestuur

Vind je het leuk om samen met anderen de koers van IVN Ede te bepalen? En daarmee te zorgen dat onze afdeling van de grootste organisatie op het gebied van natuureducatie nóg meer mensen warm kan maken voor onze prachtige natuur? Denk dan eens na over een bestuursfunctie! We zoeken een:

Voorzitter, deze

 • geeft leiding aan de bestuursvergaderingen (ong. 6 x per jaar)
 • zit de ALV van de afdeling voor (1 x per jaar)
 • zit het werkgroepenoverleg voor (2x per jaar)
 • onderhoudt interne en externe contacten (ong. 6 x per jaar regionale overleggen)
 • behartigt de algemene gang van zaken in de afdeling
 • rapporteert de activiteiten van het bestuur aan de leden
 • bemiddelt indien nodig bij interne geschillen.

Secretaris

 • Als secretaris geef je samen met de andere bestuursleden richting aan IVN Ede.
 • Je stelt agenda’s op, maakt verslagen, en bewaakt de daaruit volgende acties.
 • Je beheert de algemene e-mailbox en archiveert de documenten van IVN Ede.  Zo nu en dan regel je zaken als inschrijvingen bij de KvK, VOG’s  of reserveer je een vergaderruimte.

Algemeen bestuurslid

 • Jij geeft met de andere bestuursleden richting aan IVN Ede. Als algemeen bestuurslid ben je ondersteunend aan de bestuursleden met een functie en kun je een eigen rol en taken naar je toe trekken.

Penningmeester

Op dit moment is er iemand die dit voor een paar jaar wil waarnemen. Maar als iemand bereid is dit over te nemen, nu of over enige tijd, van harte welkom! Wellicht een eerste periode als algemeen bestuurslid?

Coördinatoren

Coördinator fotowerkgroep

Houd jij van natuurfotografie en vind je het leuk om samen te komen met een groep mensen met dezelfde liefhebberij? Jij zorgt ervoor dat de groep regelmatig bij elkaar komt en organiseert zo af en toe een leuke lezing.

Wijkcoördinator scholenwerkgroep

De gidsen voor de excursies met schoolklassen worden door jou benaderd en ingepland. Ook houd jij contact met de scholen over de planning van de excursies. Jij houdt ervan om te organiseren, te puzzelen en het overzicht te houden.

Jeugdbegeleiders

Begeleider jeugdclub De Bosvriendjes

Samen met de andere begeleiders organiseer je natuurmiddagen voor kinderen van 8-12 jaar. De middagen zijn 9x per jaar op woensdag. Jij vindt het leuk om samen met de kinderen spannende avonturen te beleven in de natuur. Je bent een aanpakker en wilt - na een inwerkperiode - ook zelf initiatief nemen om een programma in elkaar te zetten of bijdragen aan de organisatie van de club.

Schoolgids

Een schoolgids verzorgt excursies in de natuur voor Edese basisscholen. Het gaat om het begeleiden van kleine groepjes kinderen uit met name de groepen 5, 6 en 7. Uitgebreide natuurkennis is geen vereiste. Maar je hebt uiteraard wel belangstelling voor de natuur en enthousiasme om dit over te brengen op kinderen.

Communicatie

Samensteller digitale nieuwsbrief

Iedere maand verstuurt IVN Ede een digitale nieuwsbrief via een mailingprogramma. Houd jij van korte teksten schrijven, informatie verzamelen en ben je ook nog een beetje handig met de computer? 

Redactielid Groene Gids

De redactie stelt ieder kwartaal de Groene Gids samen aan de hand van wat de leden hebben geschreven en/of een thema. Houd je van verhalen lezen en redigeren?

 PR en website

Vind je het leuk ombij publieksactiviteiten de IVN te vertegenwoordigen door bv een kraam te helpen inrichten of te bemensen?

Ben je digitaal vaardig en wil je de huidige webbeheerder terzijde staan?

Nieuw lid en heb je zelf een idee of wil je iets anders betekenen voor IVN Ede?

Mogelijk heb jij een heel leuk idee voor IVN Ede. Is er een bepaald natuurgebied waar je graag wandelingen wilt organiseren, wil je een nieuwe werkgroep beginnen, wil je een lezing houden? Of wil je je gewoon aansluiten als lid bij een bepaalde werkgroep? Dat is helemaal prima. Laat het bestuur of een van de werkgroep-coördinatoren weten wat je leuk vindt. Wij helpen je graag verder om je plek te vinden binnen IVN Ede.

 

Vivamus hendrerit

IVN EDE

 

 

IVN Ede is een natuurvereniging met als hoofdtaak natuureducatie. Door middel van excursies, cursussen en informatiebijeenkomsten, wil IVN Ede volwassenen en kinderen bewust maken van de waarde maar ook de schoonheid van de natuur. De vereniging bestaat uit actieve thematische werkgroepen met elk hun eigen aandachtsgebied

 

 

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres jvmeeteren@gmail.com
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Ede
Diedenweg 96, 6717 KV Ede
info@ivn-ede.nl / www.ivn.nl/afdeling/ivn-ede