Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Van het bestuur

Leden van harte welkom tijdens de bestuursvergadering op 12 september

Op maandag 12 september a.s. zijn geïnteresseerde leden welkom bij de vergadering die het bestuur heeft. Tijdens deze vergadering wordt het reilen en zeilen van de IVN afdeling besproken en worden plannen voor het vervolg van 2022 en 2023 gemaakt.Om leden meer te betrekken en deelgenoot te maken zijn leden van harte welkom om de vergadering bij te wonen. De vergadering wordt gehouden in de Proosdijboerderij, Proosdijweg 37, 6714 AK te Ede. De start van de vergadering is 19.30 uur. Opgeven is niet nodig, voor vragen kan contact worden opgenomen met Dico Wijma 06-23612002.

Achtervang voor de webmaster gezocht

De website van IVN afdeling Ede wordt bijgehouden door Joost van Meeteren. In geval van afwezigheid zoeken we iemand die als achtervang voor Joost kan fungeren en op die momenten de website up-to-date kan houden. Doel is dat de informatie op de website https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-ede actueel is en blijft.

JAARLIJKS UITJE

Op 17 september 2022 organiseren we voor leden van IVN Ede het jaarlijks uitje. We zijn  te gast bij IVN De Ronde  Venen & Uithoorn.

 ’s Morgens maken we onder leiding van  ervaren IVN-natuurgidsen een roeitocht door het natuurgebied De Botshol. ’s Middags gaan we wandelen met in het natuurgebied De Waverhoek.

We vertrekken met eigen auto’s vanaf de noordzijde van station Ede- Wageningen om 8.30 en zijn rond 18.00 terug. Je kunt je  opgeven voor 1 september bij Jeltje Zeelenberg, ravezeel@online.nl . Laat dan ook even weten of je wilt rijden.

 Lees verder

Expeditie activeren (nieuwe) leden

Al tijden ervaren IVN-afdelingen de uitdaging om (nieuwe) leden actief te krijgen. Dit bleek nog eens te meer voor de animo van de workshop “activeren van (nieuwe) leden” op de Bestuurdersconferentie. Daarom gaan we als IVN starten met de Expeditie activeren (nieuwe) leden. De Expeditie activeren (nieuwe) leden is een initiatief van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), de brancheorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Onder begeleiding van een ervaren expeditie-begeleider gaan we samen met maximaal 10 IVN-afdelingen in duo’s op expeditie.Het bestuur ziet geen kans om de cursus te volgen (geen tijd) maar misschien zijn er andere IVN-leden die dit aanspreekt.
Lees verder

FOOD & FUN STREET FAIR

Vanuit de gemeente Ede kwam via “Het Groene Wiel” de vraag of het IVN op zaterdag 9 juli bij de 'food en fun-streekmarkt' in de Mauritskazerne Ede, een stand zou willen bemannen. Het zou gaan om het thema 'kinderen en food' en het zou leuk zijn als we voor kinderen een paar kleine knutsel activiteiten en bijvoorbeeld een paar voelkisten zouden neerzetten. Het duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Er zijn 4 mensen nodig die ieder een halve dag (3 uur) de kraam kunnen bemannen.  Er hebben zich al een paar IVN-ers (schoolgidsen) gemeld, maar er worden er nog een paar gezocht. Het is een goede manier om ons als IVN te laten zien en het wordt vast erg gezellig!

Wil je een dagdeel komen, meld je dan  bij  Suzanne Belleman:   s.belleman@ivn.nl

 

Fête de la Nature!

Wie wil helpen op zaterdag 3 september bij “Fête de la Nature”?

Op zaterdagmiddag 3 september vieren we opnieuw “de natuur”  bij kinderboerderij De Proosdij. Het feestje voor kinderen en hun (groot)ouders duurt van 13:00 uur tot 16:30 uur.  Bij slecht weer gaat het ook door, want we kunnen zo nodig binnen terecht. Er zijn allerlei leuke activiteiten waar onder uilenballen pluizen, een speurwandeling met gids en meer. Natuurlijk is er wat te drinken, (voor de kinderen gratis) en zij gaan niet met lege handen naar huis…  Er zijn al een aantal vrijwilligers voor, maar kom er gerust bij als je het leuk lijkt. Graag aanmelden bij Truus van Otterloo (Truusvanotterloo@tiscali.nl) En is het niet om te helpen, kom dan gewoon meegenieten deze middag, al of niet met (klein)kinderen..  

Lees verder

Zomerwandeling in kasteelpark Renswoude

Op dinsdagmiddag 19 juli 2022 en 2 augustus 2022 organiseren we onze zomerwandelingen in het kasteelpark van Renswoude.

De start is om 13:30 uur bij de P plaats: rotonde Arnhemse weg/Dorpsstraat schuin tegenover het kasteel ( N5159550 E0540320 ).

De Koepelkerk en één van de kasteelhuisjes zijn deze middag opengesteld.

Van tevoren aanmelden is verplicht bij Ria van de Bor: 0318-573489 of r.van.de.bor@ziggo.nl.

 

Activiteiten juli en augustus 2022

IVN Ede

 

IVN Ede is een natuurvereniging met als hoofdtaak natuureducatie. Door middel van excursies, cursussen en informatiebijeenkomsten, wil IVN Ede volwassenen en kinderen bewust maken van de waarde maar ook de schoonheid van de natuur. De vereniging bestaat uit actieve thematische werkgroepen met elk hun eigen aandachtsgebied

 

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Ede
Diedenweg 96, 6717 KV Ede
info@ivn-ede.nl / www.ivn.nl/afdeling/ivn-ede