Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
https://waarneming.nl/taxa/270/

Bres-Brief

Met de zomer om de hoek is er genoeg te doen de komende tijd voor leden en belangstellenden van IVN Vecht en Plassengebied. Kijk vooral ook eens op onze website, hier schrijft bijvoorbeeld het bestuur sinds kort wat er besproken is in de vergaderingen. Veel leesplezier!

J.P. Thijssedag

Elk jaar organiseren we aan het eind van de zomer een dag waarbij we stilstaan bij wat we allemaal weer hebben neergezet dit seizoen. Daarnaast is het een fijn moment om elkaar, en partners te zien en in het zonnetje te zetten. Wie helpt er Eugenie en Anina mee met organiseren? Alle mogelijkheden staan nog open! Help je mee dit jaar september/oktober de J.P. Thijssedag te organiseren? Graag even mailen naar Anina 

Agenda

3 juni
Flitsexcursie Park de Hoge Weide - Leidsche Rijn
4 juni
Fietsexcursie Utrecht Zuidwest
7 juni
Slootje prutten in De Meern door Utrecht Natuurlijk
9 juni
Watersafari bij Haarzuilens
11 juni
Groen-moet-je-doen-dag
11 juni
Slootje prutten bij Griftsteede in Utrecht door Utrecht Natuurlijk
21 juni
Midzomer Stadssafari Utrecht
24 juni
SymbioFest in Tull en Het Waal
16 juli
Vogelexcursie op het Bert Bospad, meer informatie volgt

SymbioFest

SymbioFest luidt nieuw tijdperk in

Luister naar een kamerplant die muziek maakt en beleef een interspecies picknick. Of maak een wandeling die al je zintuigen wagenwijd openzet, zodat je de natuur totaal anders gaat ervaren.

Zaterdag 24 juni vindt van 11 tot 17 uur op het fort Werk aan de Waalse Wetering bij Tull en ‘t Waal een geheel nieuw festival plaats: SymbioFest – het eerste festival ter wereld waar de relatie tussen mensen en niet – mensen centraal staat en waar elk organisme welkom is..

Meer informatie en ticketverkoop

SymbioFest zoekt vrijwilligers!

SymbioFest is een initiatief van Joëlle Baijer en Rob Meijers die in 2020-2021 de natuurgidsenopleiding volgden. Op SymbioFest onderzoeken bezoekers via allerlei activiteiten hun relatie met de natuur en ontdekken zij hoe ze deze kunnen verbeteren en meer van de natuur kunnen genieten.

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om te helpen en verschillende activiteiten te begeleiden zoals de ‘Doe als een Dier spelen’, een lounge waarin bezoekers kunnen luisteren naar de muziek van hun kamerplant, ‘De Batcave’, verschillende creatieve workshops zoals het samen met bezoekers bouwen van een groot nest met wilgentenen, een zintuigenwandeling en meer.

Meer informatie: Joëlle Baijer

Audiotour Bomen Park Oog in Al van start

Park Oog in Al In Utrecht is van oorsprong onderdeel van een landhuis. Vanaf 1920 is het een populair stadspark. De IVN-audiotour, gemaakt door Carin van der Veer leidt je rond langs de bomen in het park. Er staan bomen die al eeuwen voorkomen in Nederland, maar ook bijzondere bomen (exoten) die pas de laatste eeuw in Nederland te vinden zijn.

De bomenwandeling start bij het Landhuis in de Stad, middenin het park en duurt ongeveer 1,5 uur.
Lees verder

Slootjesdagen

Van 5 t/m 11 juni zijn het weer IVN slootjesdagen! Een week vol activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Wij organiseren een spannende watersafari in Haarzuilens. We nemen samen met kinderen en (groot) ouders een kijkje onder water. Geef je snel op voordat het vol zit! Ook Utrecht Natuurlijk organiseert leuke sloot-activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld van 9 t/m 11 juni zelf op onderzoek uit gaan in de stadstuin Zuilen, het materiaal staat klaar bij het theehuis.

Fotografie uit Kockengen

Ken je de fotoblog van Jieles van Baalen al? Hij geeft prachtige inkijkjes in het leven van verschillende vogels. Ook zul je zijn foto´s soms in de Bres tegenkomen.

Lees verder

Luisterwandeling Tussen mens en land

Al eeuwenlang vormen we ons landschap. Maar vormt het landschap ons ook? Wij-land heeft een nieuwe audiotour ontwikkeld rondom Vredegoed. Prachtige verhalen over de wolkenlucht en de uitgestrekte velden waar we over lopen door onder andere IVN-ers Bert en Elke!

Luister hier

SAMENtuin

In Maarssen wordt gestart met een nieuw moestuinproject. Er wordt zo veel mogelijk biologisch getuinierd met vrijwilligers op een stuk grond achter een kassencomplex, Tuinbouwweg 19C. Alle vrijwilligers zijn welkom! Er zijn klusdagen ingepland op:

zaterdag     3 juni 13.00 - 15.30
woensdag 14 juni 10.00 - 12.30
zaterdag    24 juni 13.00 - 15.30
woensdag  28 juni 10.00 - 12.30

Voor meer informatie en je opgeven voor de klusdag graag even mailen naar Corinne

Excursies in de stad

De Werkgroep Stadsnatuur organiseert in juni twee excursies: op 4 juni gaan we een rondje fietsen door Zuid-West Utrecht. Ken je de Tiny forest aan de Cremerstraat of over het met wilde bloemen ingezaaide Willem Alexander Park. Wat weet je over de Nevengeul Leidsche Rijn met z’n ijsvogels? Heb je weleens de meerkoetennesten gezien of de kadebeplanting aan de Leidseweg? En niet te vergeten: wat zou je willen weten over de onlangs gemaakte bijenburcht in de Stadstuin aan de Kanaalweg? 

Op 21 juni is onze midzomernacht stadssafari. Woensdag 21 juni is de langste dag van het jaar, met een lange avond die vraagt om een rondje door de binnenstad. We gaan op zoek naar de ‘small five’ en sluiten af met een een toost uitgebracht op de zomer.

Meer informatie

Voor vragen of tips graag even mailen naar het nieuwsbriefteam

Aanmelden nieuwsbrief

Je bent ingeschreven met het e-mailadres aninajonker@msn.com.
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
Postbus 20123, 1000 HC Amsterdam