Najaars nieuwsbrief 2021 IVN Groningen Haren
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Beste IVN’er,

Hierbij de najaars Groeningen-nieuwsbrief. We kunnen weer met elkaar op stap! De eerste activiteiten zijn alweer georganiseerd.

In deze nieuwsbrief o.a. ons jubileumcadeau, onze excursies en activiteiten, een vacature voor onze PR en Communicatie. En een oproep om mee te doen!

Met groene groet, de Groeningen redactie

Scheurkalender cadeau

In stilte leek ons 45-jarig jubileum aan ons voorbij te gaan. Niemand had ernaar gevraagd. En waarom ook, hoe zou iemand het moeten weten? Misschien een lid dat al heel lang bij ons is of een vorig jubileum meegemaakt heeft? Corona sloeg tal van activiteiten plat en, alsof we murw waren van al het gedoe eromheen, dreigde ook dit feestje te bederven. We spraken erover, maar het was wachten op een goed idee.

En dan heb je gelukkig een van onze bestuursleden: ‘Zouden we niet een cadeautje aan de leden en donateurs kunnen geven. Om te zeggen dat we ze zo missen en dat we het zeer waarderen dat ze nog bij ons zijn? Zo kunnen we ons jubileum toch nog een beetje kleur geven.’ Wat een fijn idee. Natuurlijk stemde het bestuur in.

Met elkaar regelden we de aanschaf, het contact met de leden en het opstellen van de bezorglijsten. 20 enthousiaste bezorgers meldden zich om de kalenders rond te brengen. Dat was een cadeautje aan onszelf!

Inmiddels zijn de eerste scheurkalenders bezorgd. We krijgen elke dag enthousiaste mails van de ontvangers. En dat is precies de bedoeling. De beperkende maatregelen verminderen gelukkig in rap tempo. De eerste excursies zijn weer gehouden. We kunnen weer samen met leden en belangstellenden de natuur in, al het moois dat daar is met elkaar delen. Hoe fijn is dat aan het eind van zo’n schrale periode.

Paul Kusters, voorzitter

16 oktober 9.00 -12.00 uur – Wandelexcursie in de Onlanden

Vanaf de Onlanderij maken we een wandeling door dit mooie gebied op zoek naar diverse vogels. De excursie is helaas al volgeboekt! Je kunt je hier opgeven voor de wachtlijst.

Verdere activiteiten

Er staan dit najaar nog meer activiteiten in de planning. Onder andere een excursie naar het Westpark en Vennebroek. Hou hiervoor de website in de gaten!

Nieuwe activiteiten vind je hier

 

Vacature

Vrijwilliger communicatie- en pr-persoon

Vind je het leuk om online te communiceren, hou je graag de sociale media bij? En hou je, net als wij, van de natuur en wil je anderen daarmee kennis laten maken?

We zoeken een iemand die, zo spoedig mogelijk, het werk van onze huidige communicatie- en pr-persoon wil overnemen.   Lees verder ...

Mijn verzameling

In het zomernummer van de Groeningen liet Denise haar Verzameling uit Zee zien. Wie volgt met het tonen van een verzameling? Hoe is het ontstaan en waar bewaar je deze?  Stuur je verhaaltje (ongeveer 300 woorden) en foto’s naar: ivngroningen.redactie@gmail.com

Blog en Instagram

Vind je het als IVN’er ook leuk om een keer je eigen natuurfoto op Instagram te laten zien of een blog te schrijven? 

Neem dan contact op met de Groeningen redactie ivngroningen.redactie@gmail.com

Actief binnen IVN Groningen Haren?

Ben je lid en wil je anderen enthousiast maken voor de natuur? Neem dan contact op met een van onze werkgroepen: www.ivn.nl/afdeling/groningen-haren/werkgroepen

 

 

Over IVN

IVN verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

www.ivn.nl

www.ivn.nl/afdeling/groningen-haren

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres enitials@ziggo.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam