Doorstapwandeling rond landgoed ‘t Suderas

Dit nieuwe jaar beginnen we met de traditionele lange wandeling. Dit keer grotendeels over landgoed ‘t Suideras. Hij is ruim 10 km en duurt van 10 uur tot ongeveer 15.00 uur.

De eerste vermelding van ‘t Suideras dateert uit 1326. Het huidige kasteel is gebouwd in 1891 en uitgevoerd in een rijke neo-renaissancestijl. Op ‘t  Suideras hebben veel families gewoond, waaronder minister-president en Tweede Kamervoorzitter  Jhr. Ruijs de Beerenbrouck.
Dit landgoed behoort tot de landgoederenzone Baaksebeek, gelegen tussen Ruurlo en Wichmond en wordt doorsneden door het Stroomkanaal van Hackfort, ook wel Groene kanaal genoemd, welke uitmondt in de IJssel.
De wandeling gaat door een gebied met het karakteristieke Achterhoekse coulisselandschap. Dit landschap wordt gekenmerkt door een afwisseling van weilanden en akkers met bomenrijen, houtwallen, heggen, bossen en mooie oude boerderijen. De natuurgidsen van IVN zullen er onderweg meer over vertellen. Ook over het zeer actuele waterbeheer.

Voor deze wandeling is aanmelden vooraf verplicht. Er kunnen slechts 30 mensen mee. Aanmelden bij contactpersoon hieronder.

Het terrein is heel nat, dus trek waterdicht schoeisel aan! Je kunt je eigen lunch meenemen en onderweg is gelegenheid om op eigen kosten koffie/thee en appeltaart te nuttigen. Neem daarvoor genoeg contant geld mee! Geen pin aanwezig.

Honden mogen niet mee.

Waar
St. Willibrorduskerk
Vierakkersestraatweg 31
Vierakker
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis. Koffie, thee en appeltaart onderweg voor eigen rekening
  • Maximaal aantal deelnemers: 30
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina