Whitepaper: De waarde van een natuurrijke, gezonde buitenruimte rond scholen

Het schoolplein als best geventileerde klaslokaal

In een land waar praktisch iedere vierkante meter een bestemming heeft, vormt het Nederlandse schoolplein vaak een opvallend stuk verwaarloosde ruimte in de bebouwde omgeving. Tachtig procent van de schoolpleinen bestaat uit tegels en wordt nauwelijks benut als onderwijsruimte. Dat kan anders!

Deze tijd vraagt om een groene revolutie op het schoolplein
Dit whitepaper brengt in kaart wat de waarde is van een transformatie van stenen woestijnen naar natuurrijke, gezonde oases voor spelen en leren. We zetten op een rij wat de effecten zijn van een groen schoolplein op de klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de omgeving, maar vooral op de ontwikkeling van kinderen, hun band met de natuur én de kwaliteit van het onderwijs.

Voor wie is dit whitepaper interessant?
Voor iedereen die zich bezighoudt met onderwijs en onderwijshuisvesting biedt dit whitepaper inzicht in het belang van een groen schoolplein. Laten we samen investeren in een groene revolutie!

Vul hieronder je gegevens in

IVN verwerkt je gegevens om het whitepaper toe te sturen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.