Nieuwsbrief IVN Amsterdam - September 2022
Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief IVN Amsterdam September 2022

Beste Amsterdammers, beste leden van IVN Natuur in Amsterdam,

Steeds meer Amsterdammers gaan, in de herfstvakantie, niet naar Bali. Ze ontdekken hoe kleurrijk en heerlijk de natuur in Amsterdam, en ons eigen land is. Zo kun je op wildsafari in de buurt. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief. Hou de website in de gaten voor nog meer leuke actviteiten.

Jacky Wetzels (Voorzitter IVN Amsterdam)

Agenda

Euro Birdwatch
1 oktober 2022
Dierendag
4 oktober 2022

Agenda

Dag van de Trekvogel
8 oktober 2022
Nacht van de Nacht
29 oktober 2022

Euro Birdwatch


1 oktober 2022

Op 1 oktober is het zo ver, dan is het weekend van Euro birdwatch. Duizenden vogelaars in heel Europa tellen samen trekvogels die naar het zuiden vliegen. In Nederland wordt dit evenement gecoördineerd door Vogelbescherming Nederland.

Lees verder

De paling is ook een Amsterdammder

vanaf 1 oktober 2022
Omringd door migrerende paling, organiseren we in de OBA Oosterdok, van 1— 31 oktober 2022 het programma De paling is ook een Amsterdammer met video’s, workshops, kunst en film over de dialoog met de onderwaterwereld.

Lees verder

Herfstwandeling Beatrixpark

2 oktober 2022
In en rondom de Artsenijhof zijn er heel wat te vinden. De wilgenbast werkt pijnstillend, de paardenkastanje zou goed helpen tegen rheuma en de linde is een goed middel bij koorts.

Lees verder

2-uur Nature Challenge

Oktober 2022
Daag jezelf uit om elke week tenminste twee uur naar buiten te gaan. Dat is gezond en lekker. Dat kan een uitdaging zijn bij regen en kou, maar wij hebben tips!

Lees verder

Dierendag

4 oktober 2022
Op 4 oktober is het Wereld Dierendag. Buiten onze huisdieren is het ook goed om op deze dag een stil te staan bij onze wilde dieren en mede-stadsgenoten. De Gemeente Amsterdam doet gelukkig veel voor onze dieren en je kunt zelf ook helpen. Lees wat je zelf kunt doen.

Lees verder

Dag van de Trekvogel

8 oktober 2022
Vanaf eind augustus tot in november vindt een van de meeste spectaculaire natuurfenomenen plaats. Namelijk de vogeltrek. Daarom is 8 oktober uitgeroepen tot de Dag van de Trekvogel.

Lees verder

Wandeling Vliegenbos

8 oktober 2022
Het Vliegenbos ligt in Noord en is het oudste stadsbos van de gemeente Amsterdam. Laat je gidsen en beleef de natuur van het moment, het is altijd net even anders dan je zou verwachten.

Lees verder

IVN Beleefweken

Ontdek hoe mooi Nederland is!
Onze natuur in Nederland is fantastisch. En het mooie is...je hoeft zelfs je stad niet uit om prachtige natuur te ontdekken. Op deze website krijg je veel tips en suggesties voor leuke uitjes. Dus ga mee en ontdek de parken en natuur midden in onze stad.
Lees verder

Gi-Ga-Groen kinderboekenweek

5-16 oktober 2022
De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken. Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft.
Lees verder

Fotowandeling Bloementuin Darwin

15 oktober 2022
De bloementuin van Darwin is een verborgen pareltje, midden in de stad. Tijdens deze wandeling gaan we samen kijken wat voor moois we kunnen fotograferen. Ook in het najaar is er van alles te ontdekken.

Lees verder

De boden leeft!

16 oktober 2022
Bodemdiertjes vind je overal! Wil jij weten wat er allemaal onder en op de grond krioelt en deze diertjes vangen en bekijken? Kom dan op zondag 16 oktober 2022om 14:00 uur naar het Amsterdamse Bos.

Lees verder

Ledenactiviteit: wildsafari Bronstijd burlende herten

22 oktober 2022
We gaan op wildsafari tijdens bronstijd van de damherten. In deze tijd strijden de herten om de gunst van de hinden. Het imponeren van hun rivalen met lichaamskracht en bronstroep, het burlen, is een indrukwekkend schouwspel.
Lees verder

Ben je geen lid, maar wil je wel mee op wildsafari met Edith? Lees dan hier

Wandeling in het Flevopark

29 oktober 2022
Het Flevopark ligt in Amsterdam-Oost. Het is een bijzonder park waar je veel soorten kunt vinden en met diversiteit aan natuur. We gaan kijken hoe de natuur veranderd in de herfst.

Lees verder

De wondelijke reis van de Paling

Kindertekenworkshop en game
Tijdens deze teken-workshop in het OBA Juniorlab word je begeleid om ‘out of the box’  te gaan denken, als niet-menselijke vreemdeling. Een introductie over de wonderlijke reis van de paling. 

Lees verder

Nacht van de Nacht

29 oktober 2022
Het is nacht… donker. Ineens gaan er hele andere zintuigen hun werk doen omdat je ogen weinig kunnen zien. Je hoort in de verte een bosuil. Geritsel tussen de blaadjes. Wat is dat? Een rat, of misschien een egel? Als je omhoog kijkt zie je een adembenemende sterrenhemel...
Lees verder

Groenbewuste Amsterdammer

GBA herfst 2022
De Groenbewuste Amsterdammer, kortweg GBA, is ons afdelingsblad. De nieuwe editie van de herfst 2022 is bijna uit! Met verassende artikelen, interessante weetjes en mooie foto's.
Hou de website in de gaten!

Lees verder

Terugblik > Mot in Mokum

Eind augustus waren we op bezoek bij vlinderman Nicky Castricum. Hij liet vol trots zijn "Mot in Mokum" tuin zien. Geniet nog even  mee van deze heerlijke leden activiteit waar je bij had willen zijn!

Lees verder

Gezocht! Communicatietalent

Draai jij je hand niet om voor het maken van een nieuwsbrief? Ben jij handig met website, instagram en facebook? Heb je wekelijks minimaal 2 uur beschikbaar voor ten minste een jaar en vind je het leuk om je in te zetten voor de natuur en als vrijwilliger onderdeel uit te maken van het IVN Amsterdam communicatie team en elkaar te versterken en regelmatig met elkaar spreken?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Bel met Jacky 06-38545019
Lees verder

Organisatie IVN Amsterdam

IVN Amsterdam is opgericht in december 1960 en is daarmee een van de oudste regionale afdelingen van het landelijke IVN. IVN staat voor instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.  

IVN Amsterdam is een vrijwilligersvereniging met leden en donateurs. Actieve leden organiseren vanuit verschillende werkgroepen activiteiten voor kinderen, volwassenen en specifieke doelgroepen. Vrijwel ieder weekend organiseren we een of meer natuurexcursies in de stadsnatuur. Geregeld organiseren we cursussen rondom groene thema's. Ook organiseren we verschillende natuurgerichte evenementen, vaak in samenwerking met andere groene partijen in de stad.
 
Leden en donateurs ontvangen de Groenbewuste Amsterdammer (GBA), het afdelingsblad met interviews en achtergrondartikelen. In de activiteitenkalender op deze site staan alle excursies, cursussen en andere activiteiten aangekondigd.

Wil je meehelpen als vrijwilliger bij IVN Amsterdam? Je bent welkom!

Voor vragen en opmerkingen mail webmaster@ivnamsterdam.nl

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres a.falkenreck@chello.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam