Nieuwsbrief IVN Amsterdam - Augustus 2022
Deze tekst zien ontvangers in hun mail overzicht
Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

Nieuwsbrief IVN Amsterdam Augustus 2022

Beste Amsterdammers, beste IVN-ers,

Nog met de zinderende zomerhitte in ons hoofd is het weer tijd voor een ledenactiviteit waar we elkaar kunnen ontmoeten. Deze keer gaan we op zoek naar vlinders in de tuin met de toepasselijke naam “Mot in Mokum”. In het weekend van 2, 3 en 4 september vieren we Fête de la Nature waar overal in het land verschillende natuurfeestjes georganiseerd worden. IVN Amsterdam is onder andere aanwezig in het Amstelpark dat dit jaar 50 jaar bestaat. Genoeg te doen dus deze nazomer. Geniet er van!

Ramona (namens voorzitter Jacky en Janneke, Marjori, Anna-Carla en Naomi van het Communicatieteam)

Agenda

Fête de la Nature
2, 3 en 4 september
Duurzame dinsdag
6 september 2022
Open monumentendag
10-11 september 2022

Agenda

Nationale Spinnentelling
10-11 september
World clean up day
17 september 2022
Wereld Rivierendag
25 september

Ledenactivitet Mot in Mokum

27 augustus 2022 10:30-12:30 uur
Wil je nieuwe leden ontmoeten én een leuke en leerzame natuuractiviteit doen? Ga dan mee met onze excursie bij "Mot in Mokum". Vlinderman Nicky Castricim geeft ons een rondleiding en verteld over deze prachtige insecten
Lees verder

Fête de le Nature

2, 3 en 4 september 2022
De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij! In het weekend van 2, 3 & 4  september 2022 vieren we de natuur tijdens Fête de la Nature, het grootste grassrootsfestival van Nederland.

Lees verder

Wandeling Artseneijhof

4 september 2022
In de Artsenijhof die dit jaar zijn gouden jubileum viert staan maar liefst 250 soorten medicinale planten en in deze maanden zijn ze op hun best. Op deze wandeling o.a. Teunisbloem, Hartgespan, Valeriaan

Lees verder

Amstelpark 50 jaar!

Het Amstelpark bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd met allerlei verschillende activiteiten. Het is met recht een heerlijk zomerfeest en valt daarom onder Fête de la Nature Ook IVN Amsterdam doet mee aan dit gezellige natuurevenement. Met een kraam en verschillende activiteitenLees verder

Duurzame dinsdag

6 september 2022
Op 6 september is de 24e editie van Duurzame Dinsdag. Elk jaar wordt op de eerste dinsdag van september de Duurzame Dinsdag koffer, vol met duurzame initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, aangeboden aan het kabinet.

Lees verder

Open monumentendag

10 en 11 september 2022
In het weekend van 10 en 11 september vindt weer de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Het thema van deze 36e editie is “Duurzaamheid”. Tijdens dit weekend openen vele monumenten gratis hun deuren voor publiek.

Lees verder

Nationale Spinnentelling 2022

10 en 11 september 2022
In het weekend van 10 en 11 september is het nationale spinnentelling. Dan inventariseren we de spinnenstand in de tuinen van Nederland. Veel mensen krijgen de kriebels van spinnen. Maar het zijn hele nuttige en vaak onschuldige beestjes.
Lees verder

World clean up day

17 september 2022
Op 17 september is het World clean up day. IVN Amsterdam doet op 18 september mee door een schoonmaakactie te organiseren. Grijper mee en plastic verzamelen!

Lees verder

Bodemdiertjesdagen

23 september 2022
Tijdens de modderdagen (29 juni) veranderen sommige kinderen zelf in modderdiertjes (zie foto). Welke diertjes leven er onder de grond, zonder dat je het ziet? Ontdek het tijdens de bodemdiertjesdagen.

Lees verder

Burendag 2022

24 september 2022
Op 24 september vieren we Burendag. Deze dag is bedoeld om je buren beter te leren kennen door een kopje koffie te drinken samen. En samen iets doen voor de buurt. Ook een prima kans om te praten over groen in de buurt

Lees verder

Europese Paddenstoelendag 2022

24 september 2022
Op zaterdag 24 september is het de Europese dag van de paddenstoel. Dus tijd om in de herfstmaanden op zoek te gaan naar 1 van de 4700 grotere paddenstoelen die in Nederland voorkomen.

Lees verder

Ledenfeest 2022 > Terugblik

24 juni 2022
Op een mooie, zonnige, langste vrijdagavond van het jaar verzamelen we bij de Drijfsijs voor ons ledenfeest.

Lees verder

Wereld Rivierendag

25 september 2022
“Rivieren zijn de slagaders van onze planeet; het zijn levenslijnen in de meest ware zin", aldus Mark Angelo, de initiator van Wereld Rivierendag. Het zijn de rivieren die ons onder andere voorzien van drinkwater en voedsel

Lees verder

Wereld Zeedag

29 september 2022
Zeeën en oceanen zijn van levensbelag voor ons als mensheid. Zo zijn de van groot belang voor zuurstof, biodiversiteit, klimaat en het voortbestaan van het leven. Lees hier meer over zeeën en oceanen

Lees verder

Wandelgroep Amstelpark

Om de woensdag, iedere even week, organiseren IVN Amsterdam en vrienden van Amstelpark een gezellige wandeling. De eerstvolgende is op 7 september. Wandel je mee?

Lees verder

IVN Amsterdam WannaBees

Hoor jij ook bij de IVN WannaBees? Dan zijn we op zoek naar jou!

IVN Amsterdam is een vereniging voor en door leden. Het is niet alleen belangrijk dat we onze passie en kennis delen, maar ook nog eens heel gezellig. Dus wordt jij bijvoorbeeld blij van bloemen, warm van waterbeestjes en vrolijk van vogels? Laat het ons vooral weten.
Lees verder

Organisatie IVN Amsterdam

IVN Amsterdam is opgericht in december 1960 en is daarmee een van de oudste regionale afdelingen van het landelijke IVN. IVN staat voor instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.  

IVN Amsterdam is een vrijwilligersvereniging met leden en donateurs. Actieve leden organiseren vanuit verschillende werkgroepen activiteiten voor kinderen, volwassenen en specifieke doelgroepen. Vrijwel ieder weekend organiseren we een of meer natuurexcursies in de stadsnatuur. Geregeld organiseren we cursussen rondom groene thema's. Ook organiseren we verschillende natuurgerichte evenementen, vaak in samenwerking met andere groene partijen in de stad.
 
Leden en donateurs ontvangen de Groenbewuste Amsterdammer (GBA), het afdelingsblad met interviews en achtergrondartikelen. In de activiteitenkalender op deze site staan alle excursies, cursussen en andere activiteiten aangekondigd.

Wil je meehelpen als vrijwilliger bij IVN Amsterdam? Je bent welkom!

Voor vragen en opmerkingen mail webmaster@ivnamsterdam.nl

Lees verder

Je bent ingeschreven met het e-mailadres a.falkenreck@chello.nl
Direct uitschrijven.

IVN

IVN Natuureducatie
De Groene Plantage Plantage Middenlaan 2c, 1018 DD Amsterdam